26
oktober
2015
|
11:48
Europe/Amsterdam

Quby wordt 100% dochter Eneco

Vier prangende vragen over de overname

Samenvatting

Eneco en Quby, de ontwikkelaar van de intelligente thermostaat Toon, gaan het Toon-concept internationaal lanceren. Daarom nemen wij een volledig belang in het softwarebedrijf. De overname van het softwarebedrijf past in onze aangescherpte strategie; investeren in innovatie en samenwerken met jonge tech-bedrijven. 

Wat gebeurt er? 
Eneco heeft sinds 2013 een belang van 53% in Quby. Met deze transactie neemt het energiebedrijf nu alle aandelen over. De ongeveer 100 medewerkers van Quby blijven vanuit het bestaande kantoor in Amsterdam opereren en behouden een zelfstandig management.

Waarom gebeurt dit? 
Met 175.000 verkochte Toons in Nederland blijkt de combinatie van Eneco en Quby succesvol. Zowel Eneco als Quby zien veel kansen om Toon te exporteren. Wereldwijd zijn grote energiemaatschappijen op zoek naar een platform als Toon om hun klanten meer inzicht in en regie op hun energieverbruik te geven. Met de overname bundelen Eneco en Quby hun expertise en netwerk om de gezamenlijke ambitie - 1 miljoen Europese Toon-gebruikers in 2017 - waar te maken.

Wat merk ik als klant van deze overname?
Ons doel is om de wereld te veroveren met Toon. Om dit te bereiken wordt Toon nog beter, sneller en innovatiever. De Toon bij jou aan de muur profiteert ook van deze buitenlandse ambities.

Quby, wie is dat ook alweer?
Bijna iedereen kent de slimme thermostaat Toon van Eneco, waarmee je je energieverbruik in huis regelt. Weinig mensen weten echter dat Toon gemaakt wordt door Quby. Het Amsterdamse bedrijf ontwikkelde de eerste thermostaat die mensen online en op afstand bedienen. Daarnaast biedt het apparaat de mogelijkheid patronen te programmeren en laat het realtime zien hoeveel energie er wordt verbruikt.

Lees ook het persbericht.