Rotterdam,
04
januari
2013
|
09:40
Europe/Amsterdam

Eneco wordt grote naam in installatiebranche

Omvangrijke merk-operatie

Samenvatting

Vanaf 1 januari 2013 gaan alle bedrijfsonderdelen van Eneco Installatiebedrijven verder onder de naam Eneco. Het gaat om Tempus in Schiedam, GSU in Utrecht, en Metapart in Amsterdam. Samen bestrijken ze het hele westen en midden van het land. Eneco behoort tot de top 5 van installatiebedrijven in Nederland.

Nieuwe bedrijfskleding installateurs

Het zetten van deze stap helpt om klanten en consumenten duidelijkheid te geven over de organisatie achter de installateur. Eneco staat bekend om zijn duurzame strategie; het samen met klanten lokaal opwekken van duurzame energie en het besparen van energie. Voortaan zullen de betrokken bedrijfsonderdelen en zo’n 800 medewerkers deze strategie vanuit het merk Eneco ondersteunen.

Eneco Installatiebedrijven zal uit drie regio’s gaan bestaan: Regio Midden (voorheen GSU), regio Zuidwest (voorheen Tempus) en regio Noordwest (Metapart, Lindeman, Van Bochove, Alco en Van der Hoeven). Alle onderdelen van regio Noordwest zijn sinds juni gehuisvest in een duurzaam pand aan de Basisweg in Amsterdam. Niet alleen de merknaam verandert, ook de juridische entiteiten van de verschillende bedrijven worden aangepast. Alle producten, prijzen en voorwaarden worden geharmoniseerd.

De rebranding is in volle gang: ruim 300 huisstijldragers, van koffiekopjes tot facturatie, zijn of worden aangepast. Ook online heeft de operatie veel impact. Omdat de installatieproducten en -diensten geïntegreerd worden binnen eneco.nl, zijn meer dan 200 internetpagina’s herschreven.

De monteurs zijn het visitekaartje van Eneco. De rebranding is aangegrepen om een compleet nieuwe én innovatieve kledinglijn te introduceren. Daarbij wordt gewerkt met het uit de sportwereld bekende drielagensysteem, waarbij een dikke jas niet meer nodig is. De onderlaag is voor vochtregulering en eerste verwarming. De tweede laag is voor opslag van warmte en verdere vochtafvoer. En de buitenlaag is voor bescherming tegen wind en regen of sneeuw. De kleding die is gemaakt van polyester op basis van gerecyclede PET-flessen met bamboe-extracten voldoet aan alle veiligheidseisen.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws