Rotterdam,
08
maart
2024
|
10:30
Europe/Amsterdam

Yasuyuki Asakura treedt toe tot Raad van Bestuur Eneco

De Raad van Commissarissen van N.V. Eneco heeft de heer Yasuyuki Asakura (1965) benoemd tot Chief Cooperation & International Officer (CCIO) en lid van de Raad van Bestuur. Met ingang van 1 mei 2024. Hij volgt de heer Hiroshi Sakuma op, die de positie van CCIO sinds maart 2020 bekleedde.

De heer Asakura stapt over naar Eneco vanuit Mitsubishi Corporation, waar hij momenteel Senior Vice President en General Manager is van de CEO Office van de Power Solution Group. In deze rol als hoofd van het bedrijfsonderdeel dat strategische ondersteuning biedt aan de CEO, stuurt hij de bedrijfsstrategie van de Power Solution Group aan.

De heer Asakura is sinds 1991 werkzaam bij Mitsubishi Corporation en heeft verscheidene rollen vervuld binnen de organisatie. Zo heeft hij uitgebreide managementervaring op gedaan in de internationale energiesector als algemeen directeur van Diamond Generating Corporation in Los Angeles in de Verenigde Staten en in het ontwikkelen van Independent Power Producer faciliteiten als projectmanager in Indonesië en Mexico.

De heer Asakura heeft een Masters in Science and Engineering van Waseda University.

De CCIO is verantwoordelijk voor de strategische interactie tussen  Eneco, Mitsubishi Corporation en de andere aandeelhouder van Eneco: Chubu Electric Power. Daarnaast bevordert hij de uitrol van Eneco’s bedrijfsactiviteiten op internationale markten, waarbij de nadruk ligt op zeer grote projectontwikkelingen, onder meer op het gebied van groene waterstof 

De aandelen van N.V. Eneco zijn sinds 2020 in handen van Mitsubishi Corporation (80%) en Chubu Electric Power (20%).