Rotterdam/Kitzingen,
15
oktober
2019
|
10:49
Europe/Amsterdam

Eneco eMobility neemt Duitse laaddienstverlener chargeIT mobility over

Samenvatting

Eneco eMobility B.V en de Duitse leverancier van laaddiensten chargeIT mobility GmbH uit Kitzingen (Beieren) bundelen hun krachten op de groeiende markt voor e-mobility.

Met de overname van 100% van de aandelen van het Duitse chargeIT mobility GmbH breidt Eneco zich verder uit in Europa. Eneco verwelkomt dankzij de overname een team van bijna 40 werknemers en de klanten van chargeIT, waaronder verschillende gemeentelijke nutsbedrijven (Stadtwerke). Als gevolg van de overname voegt Eneco ongeveer 3.000 oplaadpunten toe aan haar portefeuille. De financiële details van de transactie worden door beide partijen niet bekendgemaakt.

Overname past bij de groeistrategie
Bram Poeth, CEO van Eneco eMobility: “Onze ambitie is een ​​sterke positie in de Europese markt op te bouwen. De overname van chargeIT mobility stelt ons in staat de volgende stap in Duitsland te zetten. Bovendien verwelkomen we met deze overname een sterk team met veel kennis van de markt en een gedeelde visie. Een team dat, net als wij, gelooft in een mooie toekomst voor e-mobility”. Eneco wil de komende jaren in Duitsland een toonaangevende laaddienstverlener te worden.

Eneco en chargeIT bundelen krachten
Eneco en chargeIT mobility bundelen hun krachten door de ervaring van chargeIT mobility, die al is opgedaan in de Duitse markt, te combineren met de jarenlange ervaring van Eneco in de Benelux-markt.

Het managementteam van chargeIT mobility zal zijn opdracht in het bedrijf voortzetten om een succesvolle integratie met Eneco te verzekeren en het bedrijf in de toekomst verder uit te breiden. Sebastian Bachmann, CEO van chargeIT mobility: “Met Eneco hebben we de juiste partner gevonden om een nog sterkere positie te verkrijgen in de komende groeifase van e-mobiliteit in Duitsland en Europa. Op deze manier kunnen we onze innovatieve kracht succesvol op de weg blijven zetten”.

Het is de tweede overname van Eneco eMobility in 2019. De laaddienstverlener nam in maart dit jaar 100% van de aandelen van Flow Nederland B.V. over.

Over chargeIT mobility

ChargeIT mobility GmbH werd opgericht in 2010 en is gevestigd in INNOPARK Kitzingen, Beieren. Het bedrijf heeft veel ervaring met het ontwikkelen van laadoplossingen voor EV’s. ChargeIT mobility kan net als Eneco eMobility worden gezien als een complete laaddienstverlener. Als onafhankelijke IT backend-provider biedt de Duitse laaddienstverlener daarnaast een platform voor intelligente laadoplossingen. Op dit moment heeft chargeIT meer dan 3.000 laadpunten geïnstalleerd in Europa. Website: https://www.chargeit-mobility.com/