Rotterdam,
01
december
2021
|
17:15
Europe/Amsterdam

EcoVadis waardeert Eneco opnieuw met Platinum

Eneco heeft opnieuw de Platinum-waardering van EcoVadis ontvangen. Een bevestiging van onze prestaties op het gebied van onze maatschappelijke en duurzame bedrijfsvoering. Met de Platinum-waardering behoren we tot de 1% best scorende bedrijven in onze branche op het gebied van duurzaamheidsprestaties.

Milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkoopbeleid staan centraal bij de beoordeling van EcoVadis. Hierbij wordt gekeken naar een grote verscheidenheid aan elementen in de bedrijfsvoering van organisaties die van invloed zijn op deze thema’s. Eneco hecht hier ook veel waarde aan en zet zich in voor bewuste keuzes ten aanzien van maatschappelijke en duurzame bedrijfsprocessen. De voortzetting van de Platinum-waardering in 2021 is voor ons een stimulans om hiermee door te gaan.

EcoVadis
EcoVadis is een internationale organisatie die bedrijven beoordeelt op hun duurzame prestaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De waardering geeft bedrijven en organisaties de kans om leveranciers te vergelijken op het gebied van duurzaamheid, milieu en sociaal en ethisch werken. Zij maakt daarbij gebruik van internationale MVO-normen zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000.