Rotterdam,
31
maart
2023
|
10:30
Europe/Amsterdam

Variabele energietarieven Eneco onder prijsplafond in mei

Eneco heeft de Variabel Vrij tarieven voor gas en stroom voor mei vastgesteld onder het prijsplafond. Klanten die in mei een nieuw variabel tarief ontvangen, betalen dan voor gas € 1,33408 per m3 en voor stroom € 0,35658 per kWh, inclusief energiebelasting en 21% btw. Voor klanten betekent dit een daling van circa 55% op de energiekosten.

Vier maanden na de start van het prijsplafond komen nu de variabele tarieven voor zowel gas als stroom onder het plafond uit. Daarmee is de bijdrage vanuit de overheid op energie voor klanten die dit tarief gaan ontvangen niet meer nodig. Zij gaan vanaf mei deze nieuwe, lagere prijs betalen voor hun energieverbruik.  

Dalende lijn zet voort
Al ruim een half jaar zijn de consumentenprijzen dalend. Klanten in het Variabel Vrij contract ontvangen wederom een lager energietarief (inclusief energiebelasting en BTW).

Variabele tarieven jan-mei 2023

Het variabele tarief voor mei gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten die dit tarief krijgen, worden 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat geïnformeerd.

*Het huidige tarief voor deze groep klanten is € 2,41157 per m3 voor gas en € 0,63656 per kWh voor stroom.