Rotterdam,
27
januari
2023
|
12:18
Europe/Amsterdam

Variabel tarief Eneco in maart verder omlaag

De prijzen op de internationale energiemarkten dalen sinds afgelopen najaar en dat geldt ook voor de tarieven van Eneco. De variabele tarieven voor maart 2023 zijn vastgesteld op € 1,82557 per m3 gas en op € 0,46180 per kWh voor stroom, inclusief energiebelasting en 21%  btw. “Voor het verbruik boven het prijsplafond betalen klanten die in maart dit tarief ontvangen ruim 40%* minder dan zij nu doen; een substantieel verschil”, aldus Selina Thurer, Chief Customer Officer bij Eneco.

Dalende prijzenSelina Thurer
“De hoge energieprijzen van het afgelopen jaar zorgen helaas bij veel huishoudens en bedrijven voor financiële zorgen”, aldus Thurer. “Gelukkig dalen de prijzen op de internationale markt sinds het najaar en dat voordeel berekenen wij vanzelfsprekend door aan onze klanten. Eneco doet dat nu voor de vijfde maand op rij. Gezien de huidige prijsontwikkelingen op de internationale energiemarkten hopen we deze daling ook in de nabije toekomst voort te zetten.”  

Vertraging
In het doorberekenen van de dalende prijzen op de internationale energiemarkten zit enige vertraging. Eneco houdt bij de inkoop van energie rekening met de 30 dagen informatietermijn over nieuwe tarieven voor klanten. Vervolgens gelden de tarieven momenteel in principe voor 3 maanden, zodat op de korte termijn pieken en dalen op de markt worden opgevangen.
 

Het nieuwe tarief gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat.

*Het tarief voor deze groep klanten is momenteel € 3,0642 per m3 voor gas en € 0,829 per kWh voor stroom.