ROTTERDAM,
28
september
2018
|
12:18
Europe/Amsterdam

Partnership Eneco en Jaguar Land Rover Benelux voor elektrische laaddiensten

Samenvatting

Eneco en Jaguar Land Rover Benelux gaan samenwerken op het gebied van elektrische laaddiensten. De importeur en het duurzame energiebedrijf gaan de samenwerking aan om elektrisch rijden nog aantrekkelijker en laagdrempeliger te maken.

Door de samenwerking kan een klant die een nieuw elektrisch model van Jaguar Land Rover bestelt – zoals de volledig elektrische Jaguar I-PACE of de Land Rover Plug-in Hybrid - eenvoudig een laadpunt van Eneco mee bestellen. Eneco eMobility, het onderdeel van Eneco dat gespecialiseerd is in laaddiensten, regelt vervolgens alles rond de installatie van het laadpunt en zorgt dat de klant snel en optioneel eenvoudig groene stroom kan ‘tanken’. Daarnaast plaatst Eneco oplaadpunten bij nagenoeg alle dealers van Jaguar Land Rover in de Benelux.

Marc Bienemann, managing director Jaguar Land Rover Benelux: “Wij willen onze klanten niet alleen de Jaguar Land Rover ervaring bieden met onze elektrische modellen, maar ook zorg dragen als het gaat om een premium laadvoorziening voor thuis en/of op het werk. Tevens speelt duurzaamheid daarbij een belangrijke rol. In Eneco hebben we een partner gevonden die deze waarden deelt.”

Bram Poeth, directeur Eneco eMobility: “Met dit partnership gaan we het rijden in de elektrische en hybride auto’s van deze iconische Britse merken nog aantrekkelijker en duurzamer maken. Daar ben ik bijzonder trots op."

Foto: Marc Bienemann (rechts) en Bram Poeth.

Boilerplate

Over Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover is de grootste autoproducent in het Verenigd Koninkrijk en is gevormd door twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevendste fabrikant van premium all-wheel-drive voertuigen, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande fabrikanten van luxe sportsedans en sportauto’s.

Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 44.000 werknemers, terwijl het complete netwerk van dealers, leveranciers en lokale bedrijven werk biedt aan nog eens 260.000 mensen. Het leeuwendeel van de productie vindt plaats in Groot-Brittannië. Ook heeft het concern fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.

Over Eneco eMobility
Eneco eMobility ontzorgt zakelijke klanten in de automotive sector volledig op het gebied van elektrisch laden. Laadt een berijder zijn auto met een pas of laadpunt van Eneco, dan wordt elke kilometer gereden op 100% Eneco HollandseWind. Eneco eMobility is onderdeel van duurzaam energiebedrijf Eneco Groep.