Rotterdam,
15
december
2014
|
09:19
Europe/Amsterdam

Blog: Met Google in de champions league van zakendoen

BramPoeth
Bram Poeth
Directeur Eneco Zakelijk
Samenvatting

‘Waar zijn mijn sneakers?’, vraag ik aan mijn vrouw terwijl ik gehaast mijn spullen pak om naar kantoor te gaan. ‘Sneakers?’, vraagt ze verbaasd, ‘is het casual day’. Ik glimlach: ‘vanaf vandaag is het iedere dag casual day.’

De enige weg

In november maakten we de samenwerking met Google bekend. Na KPN, Akzo en NS gaat ook Google haar bedrijfsvoering volledig verduurzamen met HollandseWind. Het windpark dat in Delfzijl Noord wordt gebouwd, gaat volledig draaien voor een van de meest efficiënte datacenters ter wereld. Bijzonder toch? Bedrijven als Google beseffen dat een duurzame bedrijfsvoering de enige weg is. En – veel belangrijker nog - dat je dat samen moet doen. De traditionele klant-leveranciersrelatie verdwijnt voorgoed. We bereiken de champions league van zakendoen, waarin we elkaars krachten benutten en meer van elkaar leren.

Lokale helden

Google - het symbool van vrijheid en inspiratie - ziet ons als de meest vooraanstaande partner voor deze samenwerking. Het is een mooi bewijs dat we een innovatief en vooruitstrevend bedrijf zijn. Wij hebben een organisatie waarin alle disciplines samenkomen om een totaalproduct te kunnen aanbieden aan onze klanten. Wij maken van onze klanten “lokale helden”. Het zijn vooral die lokale helden die bijdragen aan een duurzamere samenleving. Het maakt mij trots dat Eneco daar een steentje aan bijdraagt. En ik ben vooral trots op al die collega’s die ruim twee jaar aan deze deal werkten.

One of the guys

In de champions league van zakendoen past de traditionele pakkencultuur niet meer. Alhoewel ik graag een pak draag, voel ik me best relaxed in mijn jeans en sneakers. Ook merk ik dat ik makkelijker benaderbaar ben. In mijn casual outfit voel ik me “one of the guys” en dat is precies wat ik wil. We werken immers allemaal aan dezelfde duurzame missie, ieder vanuit zijn eigen rol, of je nu een collega bent of een zakelijk partner. Samenwerking gaat nou eenmaal beter als je jezelf bent, dan pas komen de mooiste dingen tot stand.

Met een blij gevoel rijd ik naar huis. ‘Hoe was je dag?’, is de standaard vraag van mijn vrouw. Deze keer antwoord ik enthousiaster dan andere dagen: ‘heel goed, we hebben er weer een lokale held bij.’

Lees ook het persbericht over de deal met Google.

Meer Blogs

26
oktober
2016
| 15:34 Europe/Amsterdam
Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 95% reduceren in 2050. Deze afspraak komt voort uit de klimaatconferentie van Parijs (COP21), die in december 2015 plaatsvond. Doel is dat we de wereldwijde opwarming van de aarde beperken
26
februari
2016
| 11:53 Europe/Amsterdam
Energiebesparing is een belangrijk onderdeel van het Energie Akkoord. Alle partijen, ook de energiebedrijven, zetten zich in voor de ambitieuze besparingsdoelen: 1,5% efficiencyverbetering per jaar en 100 PJ besparing in 2020. Marc van der Linden,
22
juni
2015
| 16:30 Europe/Amsterdam
Toen ik achttien jaar geleden als jong broekie de arbeidsmarkt betrad en keek naar het werk van een CFO zag ik vooral iemand die zich bezighield met de financiën. Nu ik zelf CFO ben, realiseer ik me hoeveel er sindsdien is veranderd. Natuurlijk,
20
mei
2015
| 12:13 Europe/Amsterdam
In mei vond in Göteborg het jaarlijkse klimaatcongres Climate Savers plaats. Gerben Meijer, sustainability manager bij Eneco, was erbij. Samen met Ecofys en WNF zette hij zich in om One Planet Thinking op de agenda’s van internationale organisaties
Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.