Rotterdam,
29
november
2023
|
12:15
Europe/Amsterdam

Meer zekerheid met Eneco Dynamisch & Vast

Dynamische energiecontracten bieden de mogelijkheid om snel mee te bewegen met prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Wanneer je het energieverbruik goed afstemt op de prijzen kan dit een mooi voordeel opleveren. Met je stroomverbruik is dit makkelijker te bereiken dan met je gasverbruik. Daarom biedt Eneco nu ook het Eneco Dynamisch & Vast contract aan voor iets meer zekerheid in de energierekening. Hiermee staat de gasprijs voor een jaar vast en heb je wel de voordelen van de per uur wisselende stroomtarieven.

Het dynamisch energiecontract is vooral interessant voor consumenten die bereid zijn hun energieverbruik aan te passen aan de momenten waarop de prijzen lager zijn. Dit is met het stroomverbruik eenvoudiger dan met gas. De stroomtarieven wisselen per uur en zijn het laagst wanneer er veel stroom beschikbaar is; door de opwek van duurzame zon- en windenergie vaak tijdens de daguren. Daar kun je rekening mee houden. Voor gas kennen we dagprijzen. Hierop is het verbruik lastiger aan te passen, want consumenten willen iedere dag een warme woning en warm water wil je direct gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Meer zekerheid
Voor consumenten die meer zekerheid willen op de gasrekening is het daarom nu ook mogelijk om het gastarief vast te leggen. Klanten sluiten een dynamisch contract af met een vast gastarief voor de periode van een jaar. Het stroomtarief blijft wel volledig dynamisch, zodat klanten voordeel behalen wanneer zij hun stroomverbruik plannen op de momenten van de dag dat de prijzen laag zijn.

Op de webpagina Eneco Dynamisch is meer informatie te vinden over de combinatie van dynamische stroomprijzen en vaste prijzen voor gas.

Voordeel voor klant en klimaatCouple using tablet in living room
Met het dynamisch contract maken we met elkaar beter gebruik van de beschikbare duurzaam opgewekte stroom op het net, want de lagere prijzen stimuleren verbruik op die momenten. Dat draagt bij aan de energietransitie, want hoe meer wij kunnen functioneren op duurzame energie, hoe eerder we kunnen stoppen met fossiele brandstoffen.