Rotterdam,
28
maart
2014
|
15:44
Europe/Amsterdam

Marco Keim benoemd tot commissaris bij Eneco

Samenvatting

De heer Marco Keim is vandaag door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot commissaris bij Eneco Holding N.V..

Marco Keim (51) is CEO van Aegon Nederland. Hiervoor was hij in verschillende functies werkzaam voor Zwitserleven, NS Reizigers, Fokker, Coopers & Lybrand en voor Van Dien Accountants. Verder is hij voorzitter van het Verbond van Verzekeraars, lid van de Raad van Commissarissen van de Unirobe Meeús Groep, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties en van de Raad van Toezicht van de Stichting Steun Alzheimer Centrum van het VU Medisch Centrum.

Marco Keim studeerde Accountancy aan de VU in Amsterdam, Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Rechten aan de Universiteit Utrecht en Business Administration aan Nyenrode Business University.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Edo van den Assem: "Marco heeft een brede achtergrond in zowel algemeen management als in financiën. Zijn expertise in combinatie met zijn maatschappelijke betrokkenheid sluiten goed aan bij Eneco en bij de overige leden van de Raad van Commissarissen. Ik ben dan ook erg blij met zijn komst.”

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is tevens de zittingstermijn van Klaas de Vries en Henk Dijkgraaf met respectievelijk twee en vier jaar verlengd. Commissarissen Lintjer, Van Dongen en Drechsel nemen afscheid van de Raad van Commissarissen.

Door deze veranderingen bestaat de Raad van Commissarissen van Eneco Holding N.V. voortaan uit zes leden. Voorzitter van de Raad is Edo van den Assem. De leden zijn: Mirjam Sijmons, Marike van Lier Lels, Henk Dijkgraaf, Klaas de Vries en Marco Keim.