Rotterdam,
14
juni
2022
|
11:02
Europe/Amsterdam

Goossens, abrdn en Eneco verduurzamen samen met 6.228 zonnepanelen

Onlangs zijn de 6.228 zonnepanelen op het dak van het warehouse van abrdn in Veghel in gebruik genomen. Vanuit een nauwe samenwerking tussen Goossens, abrdn en Eneco was het mogelijk dit project te ontwikkelen. Voortaan levert de zonnestroominstallatie die Eneco heeft gerealiseerd jaarlijks zo’n 2.287.000 kWh duurzaam opgewekte zonne-energie. Daarmee schakelt het complex in één keer volledig over op groene energie.

Een belangrijke stap in de duurzaamheidsambitie van Goossens om voor 2030 geen negatieve milieu-impact meer te hebben als bedrijf. Het warehouse in Veghel kent een dakoppervlak van 31.000m2. Het pand, dat eigendom is van abrdn, is daarmee een perfecte plek om zonne-energie op te wekken. In een nauwe samenwerking hebben Goossens, abrdn en Eneco gekeken naar de optimale wijze om de zonnepanelen te plaatsen en voldoende energie op te wekken om de locatie van duurzame energie te voorzien. Het jaarlijkse verbruik is circa 1.300.000 kWh aan energie, dus met de opwek van 2.287.000 kWh blijft er energie over om ook andere locaties van Goossens energieneutraal te maken.

Als derde generatie binnen ons familiebedrijf zie ik het als een kans om onze duurzame bedrijfsstrategie echt door te voeren; in de meubels die we leveren en de wijze waarop onze bedrijfsprocessen zijn ingericht. Daarom zijn we een samenwerking met Eneco aangegaan voor de realisatie en exploitatie van een zonnestroominstallatie. Zo kunnen we voortaan werken op CO2-neutrale energie van de zon,” aldus Bart Goossens, algemeen directeur Goossens.

De samenwerkingsovereenkomst die de drie partners hebben gesloten kent een looptijd van 20 jaar. Gedurende deze periode verzorgt Eneco het volledig beheer en onderhoud van de zonnestroominstallatie. Klik hier voor meer informatie over dit bijzondere project.

Luchtopname-Goossens