Rotterdam,
29
september
2022
|
13:01
Europe/Amsterdam

Folkert Reitsma Chief Information Officer bij Eneco

Folkert Reitsma (43) is per 1 november benoemd tot Chief Information Officer (CIO) bij Eneco. Hij neemt de functie over van Mario Suykerbuyk die eerder dit jaar Eneco verliet.

Frans van de Noort, Chief Operations Officer (COO): “Namens de Raad van Bestuur feliciteer ik Folkert met zijn benoeming. De grote uitdaging voor de Business Technology Organisation (BTO) is om de toekomstige grote digitale stappen van Eneco te faciliteren. Wij wensen Folkert en het team veel succes toe.”

Folkert: “Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage aan Eneco en ons One Planet plan voort te zetten als CIO. Het team mag oprecht trots zijn op wat er gerealiseerd is in de afgelopen jaren. Er zijn grote stappen vooruit gezet in termen van IT modernisatie, centralisatie en gebruik maken van platformen. Ik wil de komende tijd samen met alle collega’s van BTO, onze Chief Digital Officer en andere collega’s in de business graag de volgende stappen zetten.”

Als verantwoordelijke voor de Business Technology Organisation (BTO) gaat Folkert Reitsma zich richten op het verder doorontwikkelen van de IT organisatie om verdere internationalisering van Eneco mogelijk te maken en bij te dragen aan Eneco’s One Planet plan. Het doel van BTO is om Eneco te transformeren naar een platform en data gedreven organisatie in samenwerking met de nieuwe Chief Digital Officer (CDO) Vincent Tuk. En hij gaat zich richten op het inzetten van data ten behoeve van een optimale klantbeleving.

Sinds 2018 is Folkert Reitsma in dienst bij Eneco als Operations & IT director voor de handelsafdeling (Eneco Energy Trade). Voorheen heeft Folkert meerdere IT functies bekleed bij Vattenfall Trading, waar hij ruim 15 jaar werkzaam was.