Rotterdam,
01
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Evelop en Ecostream verder onder Eneco-vlag

Belangrijke stap in integratieproces

Op 1 juni introduceren Evelop (projectontwikkelaar in windenergie) en Ecostream (leverancier van zonne-energie systemen) een nieuwe huisstijl. De twee bedrijven zijn een jaar geleden door Eneco overgenomen, nadat moederbedrijf Econcern failliet ging. Door deze stap verbinden de twee zich nu ook voor de buitenwereld aan Eneco, het grootste zelfstandige energiebedrijf van Nederland, dat er naar streeft 100% duurzaam te worden.

Evelop

Het merk Evelop verdwijnt per 1 juni. Sinds de overname werken Evelop en Eneco Wind intensief samen, waardoor de positie op het gebied van ontwikkeling, bouw en onderhoud van windmolenparken op land en op zee in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk is uitgebreid. Het beste van de twee werelden is nu gecombineerd tot de slagvaardige en marktgeoriënteerde business unit Wind van Eneco. De nieuwe combinatie boekte vorig jaar al meteen een groot succes. Het won de aanbesteding van een windpark van 900 MegaWatt voor de Britse kust.Evelop ontwikkelde en realiseerde eerder, samen met Eneco, het Prinses Amaliawindpark voor de kust van IJmuiden en heeft 2500 MegaWatt aan projecten in portefeuille.

Ecostream

Ecostream is al ruim 20 jaar internationaal actief op de zonne-energiemarkt. Haar reputatie en naamsbekendheid zijn met name in Duitsland, Frankrijk en België erg hoog. Om die reden behoudt Ecostream tot 2012 haar eigen merknaam, maar het logo wordt wel getransformeerd naar de huisstijl van Eneco, waarbij duidelijk wordt dat het bedrijf onder de business unit Solar, Bio en Hydro van Eneco valt. De eerste grote presentatie van Ecostream’s nieuwe corporate identity vindt begin juni plaats op Intersolar, de grootste Europese beurs op het gebied van zonne-energie in München.Ecostream is één van Europa’s toonaangevende leveranciers van zonne-energiesystemen. Naast uitgebreide ervaring, expertise en marktkennis beschikt het bedrijf over een team van gespecialiseerde medewerkers en een efficiënt partnernetwerk.

Ecofys

Het internationaal erkend energie-adviesbureau Ecofys, een ander overgenomen deel van Econcern, blijft ook in toekomst in operatie en qua governance op afstand van de rest van Eneco  functioneren.

Huisstijl

De huisstijl van Eneco staat voor decentrale opwekking van energie, vooruitgang en optimisme. Uit de bolletjes spreekt beweging en energie. De stromen van energiedeeltjes die je terugziet op veel communicatiedragers voeren je als het ware mee naar de toekomst.