Rotterdam,
22
december
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco vergroot afname elektriciteit van off shore windpark C Power aanzienlijk

Van nu 30 megawatt naar 177,5 mw

Energiebedrijf Eneco gaat langjarig de helft van alle elektriciteit van de te bouwen tweede fase van off shore windpark C Power afnemen. Het windpark ligt op de Thorntonbank, op ongeveer 30 km van de Belgische kust. C Power heeft op dit moment al een productievermogen van 30 MW, dat reeds langjarig door Eneco is gecontracteerd.

Eneco doorbreekt met dit contract de grens van 1000 MW vermogen dat het energiebedrijf voor productie van windenergie beschikbaar heeft.Het belgische offshore windpark van C-Power wordt uitgebreid met een vermogen van 295 MW, waarvan 147,5 MW langjarig door Eneco zal worden afgenomen. C Power produceert op dit moment al 30 MW voor Eneco. Door dit contract zal de aan Eneco ter beschikking zijnde duurzame energieproductie uit windturbines tot 1.050 MW stijgen, een memorabele stap in het behalen van haar duurzame doelstellingen.

Voor de uitbreiding van het windpark heeft C-Power gekozen voor 6,15 MW windturbines (wereldprimeur) van het duitse REpower, waarvan de 5 MW turbines nu al gebruikt worden.De uitbreiding van het C-Power windpark zal gefinancierd worden door een tiental financiële instellingen, waaronder Rabobank en ASN Bank, met een totaal aan faciliteiten van EUR 869 miljoen. (zie persbericht C Power van 25 november).

"Eneco's bestaande operationele relatie met C-Power en de unieke marktkennis van Eneco op het gebied van windenergie hebben de basis gevormd voor dit succes", aldus Kees-Jan Rameau, lid van de Raad van Bestuur van Eneco.Filip Martens CEO van C-Power bevestigt: "Door de goede ervaringsuitwisseling met Eneco op de eerste fase (30 MW) van het C-Power project werd een uitstekende basis gelegd voor de aanzienlijke verruiming van de samenwerking (+147,5 MW) voor de volgende fase van het Thorntonbank project".