Rotterdam,
22
december
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco sluit meerjarenovereenkomst met Gate terminal

Energiebedrijf Eneco heeft met Gate terminal een meerjarencontract gesloten voor de jaarlijkse doorzet van één miljard kubieke meter aardgas naar Eneco’s eindgebruikers (klanten en elektriciteitscentrales).

Afname vanaf september 2011

De afname van gas uit de terminal start september 2011 als Gate terminal in bedrijf komt op de Rotterdamse Maasvlakte, met als grootste aandeelhouders Gasunie en Vopak. Eneco laat het aardgas in vloeibare vorm (LNG) per schip bij de terminal aanvoeren. Het LNG wordt in de installaties van Gate terminal opgeslagen. In gasvorm gaat het dan via het Nederlandse gastransportnet naar de eindgebruikers van Eneco.

Grotere verscheidenheid aan bronnen

Kees Jan Rameau, directeur van energiebedrijf Eneco, is zeer content met het contracteren van de LNG-capaciteit. “We kunnen onze duurzame strategie alleen realiseren als we volledig kunnen vertrouwen op de toevoer van gas voor onze centrales en onze klanten. Nu we ook toegang hebben tot LNG kunnen we ons gas contracteren uit een nog grotere verscheidenheid aan bronnen en landen. Daarnaast heeft Eneco bewust gekozen voor gastoevoer via de LNG terminal om daarmee ook ondersteuning te bieden aan de verdere ontwikkeling van de gasrotonde Nederland”.