HEERENVEEN/ROTTERDAM,
02
november
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

Eneco neemt windactiviteiten De Wolff over

Samenvatting

De Wolff Verenigde Bedrijven en Eneco Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de windactiviteiten van De Wolff aan Eneco. Dankzij deze overeenkomst neemt Eneco 17 windmolenparken en verschillende windprojecten in ontwikkeling over. Daarmee groeit ook Eneco’s totale pijplijn aan nieuwe windprojecten, zodat zij kan blijven voorzien in de toenemende vraag van haar klanten naar duurzame energie.

De windmolenparken en projecten in ontwikkeling van De Wolff bevinden zich met name in de provincie Friesland en in de regio Rotterdam. De betrokken medewerkers van De Wolff treden in dienst bij Eneco. Na de recente overnames van de windactiviteiten van Prodeon en Delta voegt Eneco dankzij deze overeenkomst nu 53 windmolens toe aan haar bestaande Nederlandse windportefeuille. In totaal wekt Eneco Groep nu met 363 windmolens op land en 103 windmolens op zee groene stroom op voor haar particuliere en zakelijke klanten.

Hugo Buis, directeur Eneco Generation & Storage: 'Met deze overeenkomst versterken we onze portefeuille van bestaande en toekomstige windprojecten en daarbij onze lokale aanwezigheid in Noord-Nederland. Het is voor ons belangrijk dat De Wolff haar vertrouwen uitspreekt in de manier waarop Eneco duurzame projecten ontwikkelt, waarbij het aangaan van een langjarige relatie met de omgeving van een windpark een essentieel uitgangspunt is. Ook zijn we blij dat we 15 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen die aan deze windprojecten werken. Samen met hen bouwen we verder aan de opmars van windenergie.'

Jan en Cees de Wolff, de directeuren en oprichters van De Wolff Verenigde Bedrijven: 'Wij zijn een pionier geweest in duurzame energie en hebben met ons bedrijf WNW de afgelopen 25 jaren een belangrijke positie opgebouwd in Nederlandse onshore windmarkt. De organisatie staat als een huis en heeft bovenal een geweldig team met kundige en gedreven medewerkers. De windactiviteiten van WNW groeien naar een volgende fase en daar past Eneco volgens ons prima bij. Met Eneco delen we een passie voor innovatie, een ondernemersgeest en een streven naar duurzaamheid. Daarom dragen we onze windactiviteiten tevreden en met trots aan Eneco over.'

Boilerplate

Over De Wolff Verenigde Bedrijven
De Wolff-Groep is actief in een drie tal sectoren: metaalindustrie, windenergie en met haar investeringsfonds Lupus Ventures investeert de groep in jonge bedrijven met een wezenlijke maatschappelijke of duurzame betekenis, die durfkapitaal en ervaring uit het bedrijfsleven nodig hebben. De Wolff Verenigde Bedrijven zal de overige activiteiten voortzetten vanuit haar vestiging in Heerenveen.

www.de-wolff.nl