Rotterdam/Hamburg,
20
december
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eneco neemt resterende aandelen LichtBlick over

Eneco neemt de resterende aandelen van het groene energiebedrijf LichtBlick over. Begin 2017 nam Eneco al een belang van 50 procent in het Duitse bedrijf. Beide bedrijven maken vandaag bekend dat de optie op de resterende aandelen, die vorig jaar werd afgesproken, wordt gelicht.

Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco: "LichtBlick is een groen, klantgericht en innovatief energiebedrijf dat goed presteert op de Duitse markt en ons in Duitsland helpt te groeien op het gebied van elektrisch vervoer, energieopslag en slimme energiediensten.”

De transactie heeft geen gevolgen voor de medewerkers, activiteiten of het merk LichtBlick. Eneco en LichtBlick maken geen financiële details over de transactie bekend.

Over LichtBlick
LichtBlick is in Duitsland marktleider in groene stroom. Ruim 600.000 huishoudens en bedrijven vertrouwen al op de duurzame energie van LichtBlick. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf slimme energieoplossingen voor huishoudens en bedrijven. LichtBlick, opgericht in 1998, is gevestigd in Hamburg en heeft 460 medewerkers.


Meer informatie over LichtBlick vind je op lichtblick.de