Rotterdam,
24
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco neemt Oxxio over

Uitbreiding leveringsportefeuille energiebedrijf

Het Nederlandse energiebedrijf Eneco heeft met het Britse Centrica overeenstemming bereikt over de overname van Oxxio voor een prijs van € 72 miljoen. Deze overname vormt een invulling van Eneco’s ambitie om te groeien in haar duurzame leveringsportefeuille, die nu met 426.000 klanten, ofwel circa 750.000 aansluitingen, toeneemt tot 2,1 miljoen klanten. Voor klanten van Oxxio zal er niets veranderen.

Duurzame energie

In de strategie van Eneco staan het leveren en opwekken van duurzame energie en duurzame oplossingen centraal. De overname van Oxxio past hier goed in omdat Eneco hiermee een verdere groei van haar duurzame leveringsbedrijf realiseert.De organisatie Oxxio en het merk sluiten goed aan bij Eneco. Oxxio levert groene stroom en gas en richt zich op zowel de consumentenmarkt als het MKB en de grootzakelijke markt. De klanten van Oxxio kunnen blijven rekenen op innovatieve oplossingen zoals slimme meters en scherpe prijzen voor duurzame stroom en gas. Oxxio heeft een moeilijke tijd achter de rug en is inmiddels goed op orde.

Zelfstandig merk

Oxxio blijft als zefstandig merk actief en zal niet integreren met Eneco en zowel op het gebied van financiële performance als marktbenadering zelfstandig blijven bestaan. Om die reden zal de organisatie van Oxxio onafhankelijk van Eneco in Hilversum gehuisvest blijven. Deze transactie heeft geen effect op werkgelegenheid bij Oxxio of Eneco.De overname is afhankelijk van goedkeuring van de NMa. Eneco verwacht dat de transactie in het tweede kwartaal van 2011 zal worden afgerond.

Over Centrica

Centrica is een toonaangevende geïntegreerde energie-onderneming die actief is in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Centrica produceert en levert gas en elektriciteit aan particulieren en ondernemingen en biedt een grote verscheidenheid aan energie-oplossingen en diensten aan.

Over Oxxio

Door klanten voordeel te bieden en ze te helpen met het besparen van energie, is Oxxio sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een gerenommeerde energieleverancier. De leverancier van groene stroom en gas richt zich op zowel de consumentenmarkt als het MKB en de grootzakelijke markt. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland. Vanuit Oxxio4kids, een samenwerking tussen Oxxio en Net4kids, wordt een zinvolle en transparante bijdrage geleverd die voor 100% naar de energievoorziening van kinderhulpprojecten gaat in Azie en Afrika.Oxxio was sinds 2005 onderdeel van het beursgenoteerde Britse energiebedrijf Centrica plc.

Meer informatie over Oxxio is te vinden op www.oxxio.nl en www.oxxiopers.nl