Rotterdam,
05
april
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Eneco neemt Energie in Huis over om woningverduurzaming te versnellen

Eneco neemt per 1 april Suniverse over inclusief het label ‘Energie in Huis’ om klanten voortaan direct te helpen met het verduurzamen van de eigen woning. Vanuit het streven om in 2035 klimaatneutraal te zijn, zet Eneco zich in om met haar klanten sneller van het aardgas af te gaan. Om deze One Planet-ambitie te bereiken en nog beter aan te sluiten op de behoeften van de klant thuis, gaat Eneco voortaan zelf (hybride) warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers aanbieden inclusief een optioneel financieringsadvies.

Energie in Huis heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de marktleiders van Nederland in duurzame energieoplossingen voor thuis, zowel onder het eigen label als onder het label ‘Eneco Duurzaam Wonen’. Binnen deze samenwerking, had Eneco al een minderheidsbelang in het bedrijf. Energie in Huis is nu volledig overgenomen. Dit past bij Eneco’s ambitie om klanten te helpen met het energiezuinig maken van hun woning; van advies tot installatie en onderhoud.

Energieoplossingen
Met warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers kunnen woningeigenaren investeren in het verduurzamen van de woning waarbij tegelijkertijd de energiekosten dalen. Een warmtepomp biedt woningeigenaren bijvoorbeeld een goede optie om minder gas te verbruiken of (op termijn) zelfs helemaal van het gas af te gaan. Eneco biedt deze oplossingen vanaf nu volledig zelf aan, om met een nog persoonlijker advies, makkelijke financieringsmogelijkheden en een goed op elkaar afgestemde keten klanten nog beter te helpen.