Rotterdam,
13
juli
2022
|
11:13
Europe/Amsterdam

Eneco investeert in Winst uit je woning om huizen duurzamer te maken

Eneco maakt vandaag bekend te gaan investeren in Winst uit je woning; een Nederlandse scale-up die optreedt als intermediair voor duurzame woonoplossingen. De missie van Winst uit je woning is om katalysator te zijn in de energietransitie. Winst uit je woning treedt via gemeenten in contact met huiseigenaren voor het bieden van ondersteuning bij duurzame woonoplossingen zoals isolatie, beglazing, zonnepanelen en warmtepompen en voorziet installateurs van kant-en-klare opdrachten waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Al meer dan 120.000 huiseigenaren hebben gebruik gemaakt van de collectieve inkoopcampagnes die Winst uit je woning in meer dan 100 gemeenten heeft georganiseerd. In 2021 won de organisatie als snelst groeiende bedrijf in Nederland de Gouden FD Gazellen Award. Winst uit je woning timmert al sinds 2010 succesvol aan de weg. Het bedrijf onderscheidt zich door niet alleen huiseigenaren maar juist ook installateurs veel werk uit handen te nemen door het volledige verkooptraject voor haar rekening te nemen. Hierdoor kunnen installateurs (netwerk van meer dan 350 installateurs) zich richten op waar zij goed in zijn en de klus zo efficiënt mogelijk klaren.

Het bedrijf heeft nu een volgende fase bereikt, namelijk het uitbreiden van het bestaande ondernemingsmodel van gemeenten naar het bedrijfsleven door bijvoorbeeld banken, woningcorporaties en nutsbedrijven zoals Eneco een white label propositie te bieden.

Winst uit je woning en Eneco
Winst uit je woning draagt bij aan Eneco’s doel om klanten complete duurzame woonoplossingen te bieden en om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Deze samenwerking sluit goed aan bij Eneco, aangezien de energietransitie wordt gedreven door een mix van private, publieke en publiek-private samenwerkingsverbanden.

Joris de Groot, Directeur Consumenten bij Eneco: “We zijn erg blij met de investering in Winst uit je woning. Het draagt in belangrijke mate bij aan het waarmaken van ons One Planet Plan omdat het onze klanten in staat stelt hun huizen te verduurzamen op een gemakkelijke en voordelige manier.”

Lieven Andringa, medeoprichter en Algemeen Directeur van Winst uit je woning: “De samenwerking met Eneco versnelt de energietransitie in Nederland. We zijn er trots op om Eneco Ventures tot onze investeerders te rekenen en kijken ernaar uit om commerciële samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.”