Rotterdam,
08
juli
2021
|
10:49
Europe/Amsterdam

Eneco investeert in Energyworx

Eneco kondigt een investering in Energyworx aan, de marktleider in cloud-based datamanagement oplossingen voor energiebedrijven. In de meest recente investeringsronde van 5,1 miljoen euro treedt Eneco op als hoofdinvesteerder, naast bestaande aandeelhouders SET Ventures, EDP ventures, Engie Ventures en het management van Eneryworx. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het opbouwen van het platform. Met deze financieringsronde kan het bedrijf internationaal uitbreiden en meer klanten aansluiten op het platform.

Eneco kijkt er naar uit om als aandeelhouder bij te dragen aan de groei van Energyworx. Met een toenemende volatiliteit in vraag en aanbod van energie wordt datamanagement belangrijker voor energiebedrijven. Naast een toenemende volatiliteit in de energieproductie door duurzame energiebronnen is er door slimme meters een enorme nieuwe hoeveelheid data beschikbaar voor energiebedrijven. Deze data is echter vaak van ontoereikende kwaliteit om als basis te dienen voor snelle en effectieve beslissingen. Dit vormt een obstakel voor energiebedrijven in de energietransitie.

Het platform van Energyworx stelt energiebedrijven, zoals Eneco, in staat om de toenemende hoeveelheden data te organiseren en te kunnen gebruiken voor analyses. Hierdoor kan vraag en aanbod van energie nauwkeuriger en met kortere tijdsintervallen in kaart gebracht worden en neemt de kwaliteit van voorspellingen toe. Dit is steeds belangrijker en waardevoller voor energiebedrijven nu de energieproductie weersafhankelijker wordt en daarmee volatiel. Deze investering past binnen Eneco's visie om nieuwe technieken te gebruiken voor het opschalen en optimaliseren van de inzet van duurzame energiebronnen.

Over Energyworx
Energyworx is gevestigd in de Verenigde Staten en Nederland. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt met zijn Software as a Service (SaaS) Energy Data Management platform en heeft laten zien dat het traditionele oplossingen binnen de energiewereld kan transformeren.

Het platform biedt verschillende oplossingen, zoals Cloud Meter Data Management en Energy Deal Analytics, waarmee energiebedrijven door beter gebruik van hun data, snellere en accuratere voorspellingen kunnen maken en hier op in kunnen spelen. Dit kan onder andere leiden tot optimalere energieopwekking en verbruik en betere handelsresultaten.

Eneco treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Energyworx en gaat het bedrijf ondersteunen in haar groeiplannen, door gebruik te maken van zijn internationale netwerk en expertise. Naast Eneco hebben SET Ventures, EDP Ventures, ENGIE New Ventures en henQ Ventures geïnvesteerd in Energyworx.