Rotterdam,
09
februari
2022
|
09:30
Europe/Amsterdam

Eneco investeert in Duitse Solar as a Service provider Sunvigo

Eneco investeert 3,0 miljoen euro in de Duitse start-up Sunvigo. In 2020 betrad deze veelbelovende start-up de markt in Duitsland met een innovatieve Solar as a Service-propositie: de integratie van een zonnesysteem op het dak in een energiecontract. Op deze manier bieden ze klanten een betaalbare optie om zonnepanelen op hun dak te plaatsen voor een vast maandelijks bedrag.

Eneco en Sunvigo
Sunvigo heeft een klantpropositie die Eneco wil ondersteunen en helpen ontwikkelen. De propositie maakt de energietransitie toegankelijker en helpt consumenten om nog sneller te verduurzamen. Sunvigo past goed in de verdere ontwikkeling van Eneco’s ventures-portfolio, mede door synergiemogelijkheden met LichtBlick en Installion, het Duitse installatiebedrijf waar Eneco ook recent een aandeel in heeft genomen.

Betaalbare zonne-energie
Samen met mede-oprichters Bastian Bauwens en Vigen Nikogosian richtte Michael Peters in 2020 Sunvigo op. Hun doel was om klanten gemakkelijk toegang te geven tot betaalbare zonne-energie. De beslissing om zonnepanelen op je dak te plaatsen is voor velen vaak complex en kostbaar. Bauwens, Nikogosian en Peters haalden al snel investeerders binnen en er waren direct tientallen klanten die kozen voor een Sunvigo PV-systeem op hun dak in combinatie met een stroomcontract met Sunvigo. Sinds de oprichting is het klantenbestand van Sunvigo inmiddels meer dan vertienvoudigd. Eneco investeert samen met Sparta Capital en DKB-bank in Sunvigo.

Lees hier het hele persbericht van Sunvigo