Rotterdam,
05
november
2021
|
14:03
Europe/Amsterdam

Eneco investeert in de Duitse markt met de overname van Nordgröön van Agder Energi

Eneco heeft het bedrijf Nordgröön overgenomen van het Noorse nutsbedrijf Agder Energi. Daarmee versterkt Eneco, samen met zijn Duitse dochteronderneming LichtBlick, de activiteiten op het gebied van energiebeheer in Duitsland.

Eneco’s Chief Strategic Growth Officer Kees-Jan Rameau: “Om een toonaangevende speler op het gebied van energiebeheer te worden is het essentieel dat Eneco een positie heeft op de groeiende en centrale Duitse markt voor direct marketing van duurzame energie en diensten met betrekking tot virtuele elektriciteitscentrales. Nordgrööns netwerken en klantenbestand vormen een goede basis voor deze ambities. In combinatie met LichtBlick zijn we nu een volwaardige partner voor onze klanten als het gaat om de koppeling tussen duurzame en flexibele capaciteit en levering, wat ons in staat stelt om onze activiteiten in Duitsland verder uit te bouwen.”

LichtBlick’s Managing Director Enno Wolf: ”We zijn zeer verheugd met de overname; Nordgröön is een echte parel in de Duitse energiemarkt. Eneco en LichtBlick hebben ambitieuze doelen ten aanzien van groei van het aantal klanten, het opbouwen van een portfolio van productiefaciliteiten en het leveren van uitmuntende energiediensten. Nordgröön past perfect in deze gezamenlijke strategie.”

Nordgröön biedt diensten op het gebied van energieoptimalisatie, synchronisatie en integratie van duurzame energiebronnen in Duitsland. Het verzorgt de verkoop van energie op de Duitse markt namens eigenaren van windmolens, zonneparken en biogasinstallaties. Het bedrijf is gevestigd in Medelby in het noorden van Duitsland, vlak bij de Deense grens.

Een markt met interessante mogelijkheden
“We zijn verheugd dat we voor Nordgröön een koper hebben gevonden die het bedrijf verder gaat ontwikkelen. Wij zetten onze bedrijfsactiviteiten in Duitsland voort via Entelios AG, een organisatie die het energieverbruik van grote, energie-intensieve industriële bedrijven beheert en optimaliseert en diensten levert aan de landelijke netbeheerders. Wij zien interessante mogelijkheden om onze posities in Duitsland verder te ontwikkelen en tegelijktijd in te spelen op kansen op de Noorse en Scandinavische markt door middel van de ontwikkeling van nieuwe duurzame diensten en sectoren. De verkoop van Nordgröön is het gevolg van het stellen van prioriteiten in een markt met vele kansen”, aldus Anders Gaudestad, Executive Vice President Energy Management and Trading van Agder Energi.

De overname moet nog goed worden gekeurd door de Duitse toezichthouder.