Rotterdam,
08
februari
2023
|
09:30
Europe/Amsterdam

Eneco introduceert energiecontract met looptijd van zes maanden

Eneco is weer gestart met de verkoop van een energiecontract met een vaste prijs voor stroom en gas. De tarieven, € 0,40056 per kWh voor stroom en € 1,5266 per m3 voor gas, staan voor 6 maanden vast, waarmee klanten enige zekerheid wordt geboden over hun energiekosten. Het product is voor iedereen beschikbaar en gaat nog deze winter in.  Voor consumenten met een verbruik boven het maximale verbruik van het prijsplafond kan dit interessant zijn.

De stijgende prijzen op de energiemarkt waren in het najaar van 2021 aanleiding voor Eneco om te stoppen met het aanbieden van vaste contracten om te voorkomen dat klanten voor langere tijd te maken kregen met hoge vaste prijzen. Nu start Eneco weer met een product waarbij de tarieven voor zes maanden gelijk blijven. 

Langere looptijd
Eneco is van plan om ook weer vaste contracten met een langere looptijd aan te gaan bieden, wanneer het nieuwe beleid rondom de opzegvergoedingen van de Autoriteit Consument & Markt in werking treedt. Voor de contracten die tot die tijd worden afgesloten, geldt het huidige beleid waarbij de klant bij een tussentijdse opzegging een boete van € 50,- krijgt per stroom- of gascontract.

Prijsplafond
Bij het afsluiten van een vaste prijs contract verandert er niets aan het prijsplafond. Het prijsplafond blijft gelden voor een gasverbruik tot 1.200 m3 en stroom tot 2.900 kWh. Alleen voor het verbruik hierboven betaal je het tarief uit je contract.

Beperkte beschikbaarheid
Het aantal vaste contracten met een looptijd van 6 maanden is vooralsnog beperkt beschikbaar. Zowel de energieprijzen op de inkoopmarkt als de potentiële vraag naar vaste contracten met een korte looptijd is onvoorspelbaar. Op basis van de interesse in het product passen we de beschikbaarheid hier wekelijks op aan.