Rotterdam,
04
september
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Eneco introduceert dynamisch energiecontract

Direct meebewegen met de prijsontwikkelingen op de energiemarkt, dat kan voortaan bij Eneco met het contract Eneco Dynamisch. Klanten betalen tarieven gebaseerd op de actuele uurprijzen voor stroom en de actuele dagprijs voor gas. Hiermee krijgen huishoudens meer controle over de kosten en kunnen zij een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van ons energieverbruik.

De toenemende beschikbaarheid van duurzame stroom beïnvloedt de actuele marktprijzen. Op momenten dat er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, liggen de stroomprijzen lager dan op momenten dat dit niet het geval is. Met het dynamisch contract kunnen klanten hun stroomverbruik hierop afstemmen. Zij kunnen de energieprijzen dagelijks volgen in hun app en dan energie gebruiken op momenten dat de prijzen laag liggen. Bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of de elektrische fiets/ auto op te laden in de middag wanneer de zon schijnt.

Een bijkomend voordeel is dat de beschikbare stroom beter wordt ingezet, namelijk op momenten dat er veel duurzame stroom beschikbaar is. Deze nieuwe manier van stroomverbruik draagt bij aan de energietransitie, want hoe meer wij kunnen functioneren op duurzame energie, hoe eerder we kunnen stoppen met fossiele brandstoffen. Daarom investeert Eneco in het vergroten van de duurzame opwek van energie met de bouw van wind- en zonneparken en in het stimuleren van energieverbruik op de juiste momenten. Door de gasprijs per dag in rekening te brengen, kunnen klanten met hun verbruik ook rekening houden met de wisselende gasprijzen en daar bijvoorbeeld hun thermostaat op aanpassen.

Slim laden
Eneco blijft investeren in mogelijkheden om slim te besparen op het energieverbruik. Zo kunnen eigenaren van een elektrische auto nu al kiezen voor een combinatie van het dynamische contract met Eneco SlimLaden. Het opladen van de auto vindt dan automatisch plaats op de meest voordelige momenten.

Beschikbaar
Eneco Dynamisch is nu beschikbaar voor consumenten zonder zonnepanelen. De verwachting is dat consumenten met zonnepanelen in oktober ook gebruik kunnen maken van het contract. Hiervoor zijn nog een paar laatste aanpassingen in de systemen nodig.

Brede keuze
Met de introductie van het dynamisch contract, verbreedt Eneco de keuze in haar energiecontracten. Vanaf nu biedt het energiebedrijf vaste contracten [voor 1 en 3 jaar] aan, een variabel contract en een dynamisch energiecontract. De consument kan hiermee kiezen voor een contract dat het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past. Van zekerheid en duidelijkheid in de maandelijkse energiekosten tot steeds wisselende tarieven op basis van de actuele marktprijzen. Die wisselende tarieven kunnen natuurlijk ook een risico met zich meebrengen voor de maandelijkse lasten en het dynamisch contract is daarmee ook niet voor iedere consument een geschikte optie. Op www.eneco.nl kunnen consumenten alle kansen en risico’s van het dynamisch contract vinden en een overzicht van de verschillende contracten en belangrijkste verschillen.