Rotterdam,
21
februari
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Eneco Groep neemt Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten E.ON Benelux over van Uniper

Voorgenomen overname geeft Eneco meer slagkracht voor verdere groei

Nieuwsfeiten:
  • Eneco Groep en Uniper tekenen overeenkomst voor overname Nederlandse activiteiten E.ON
  • Circa 200.000 Nederlandse particuliere en zakelijke energieklanten van E.ON Benelux worden straks bediend door Eneco
  • Overname is onderdeel van groeistrategie Eneco Groep
Samenvatting

Eneco Groep neemt de Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten van Uniper Benelux over. Daartoe hebben beide energiebedrijven een overeenkomst ondertekend. Uniper is op de Nederlandse energiemarkt actief onder de merknaam E.ON. Dankzij de overeenkomst verwelkomt Eneco ongeveer 200.000 particuliere en zakelijke energieklanten van E.ON in Nederland. De overname geeft Eneco mogelijkheden om te groeien op het gebied van duurzame energie en innovatieve energiediensten. 

Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco Groep: "Deze overname past in onze strategie om te groeien op het gebied van klanten, innovatieve energiediensten en duurzame energie. Onze klanten verwachten naast groene stroom ook de middelen om zelf de regie te nemen over hun energie, zoals ze dat nu al kunnen doen met Toon, de slim-laden app van Jedlix of een thuisbatterij met zonnepanelen. Dankzij deze stap kunnen we straks nog meer mensen helpen met besparen en verduurzamen."

Hans Schoenmakers, Managing Director van Uniper Benelux: "De verkoop van de leveringsactiviteiten past in de strategie van Uniper voor Nederland om zich steeds meer toe te leggen op haar core business: de productie van energie en borging van de leveringszekerheid en innovatie. Wij zien de verkoop van de leveringsactiviteiten aan Eneco als een goede kans om onze bestaande klanten in Nederland ook in de toekomst op de best mogelijke manier regie te geven over hun duurzame energie."

Klanten
Voor de klanten van E.ON verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven blijven ongewijzigd. Wel worden zij op termijn klant van Eneco. Daardoor kunnen zij straks verder verduurzamen of besparen via energiediensten- en producten van Eneco zoals Hollandse Wind, de slimme thermostaat Toon of een thuisbatterij.

Medewerkers
Ook voor de ongeveer 200 medewerkers van Uniper, grotendeels werkzaam in Eindhoven, verandert er op korte termijn niets. De komende periode bekijken beide bedrijven hoe de activiteiten kunnen worden samengevoegd.

De voorgenomen overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Eneco Groep en Uniper Benelux maken geen financiële details bekend over deze transactie.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt in contact opnemen met:

Boilerplate

Over Eneco Groep
Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van duurzame energie en innovatie. Samen met onze klanten, partners en 3.500 medewerkers werken we aan onze missie: duurzame energie van iedereen. We investeren in windparken, biomassacentrales, warmte en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten. En we ontwikkelen innovatieve producten en diensten, zodat onze klanten zelf de regie nemen over hoe ze energie opwekken, opslaan, gebruiken of delen.

Over Uniper
Uniper is een internationaal energiebedrijf met circa 14.000 medewerkers. Uniper is onder meer actief in Europa en Rusland.

Met een gebalanceerd portfolio aan grootschalige opwekfaciliteiten-gecombineerd met uitzonderlijke technische en commerciële expertise-kan Uniper aantrekkelijke producten en diensten op maat leveren tegen concurrerende prijzen.

Uniper Benelux maakt momenteel nog gebruik van de merknaam en het logo van E.ON voor voor de energielevering richting consumenten en zakelijke eindklanten.