Rotterdam,
07
november
2017
|
11:45
Europe/Amsterdam

Eneco Groep neemt minderheidsbelang in Thermondo

Samenvatting

Eneco Groep heeft een minderheidsbelang verworven in Thermondo, een Duitse start-up die gespecialiseerd is in de verkoop en installatie van particuliere verwarmingsinstallaties. 

Het in Berlijn gevestigde Thermondo pioniert sinds haar start in 2012 het gebied van digitaal klantcontact, klantprocessen en slimme energiediensten. Zo heeft Thermondo software ontwikkeld om het energieverbruik van individuele huishoudens te optimaliseren, waardoor zij zowel hun COuitstoot verlagen als geld besparen. Thermondo staat bekend als een innovatieve en disruptieve speler in de relatief traditionele markt voor verwarmingsinstallaties.

Joeri Kamp, directeur Smart Energy bij Eneco Group: ‘Thermondo is succesvol in de manier waarop ze haar klanten centraal stelt en de slimme energiediensten die ze ontwikkelt. We willen graag leren van hun specifieke aanpak en zien in de nabije toekomst ook mogelijkheden voor samenwerking op het smart home domein waarop wij met Toon actief zijn.’

Philipp Pausder, CEO en mede-oprichter van Thermondo: ‘De snelle groei sinds onze oprichting in 2012 heeft ertoe geleid dat wij in Duitsland nu 50 installatieteams hebben. We zijn echter nog maar net gestart met de ontwikkeling van een digitaal Energy Services Platform voor woningen. Om de benodigde groei te realiseren hebben we sterke partners nodig. Deels op grond van de gedeelde visie van beide bedrijven is Eneco in dit stadium voor ons de juiste partner om ons model mee op te schalen.'

 

Boilerplate

Over Thermondo

Het in Berlijn gevestigde Thermondo is in 2012 opgericht door Philipp Pausder, Florian Tetzlaff en Kristofer Fichtner (foto). Thermondo is in Duitsland marktleider op het gebied van de vernieuwing van verwarmingsinstallaties in woningen. Het bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers, onder wie 150 verwarmingsinstallateurs. Thermondo heeft zichzelf ten doel gesteld om actief bij te dragen aan de energietransitie door het leveren van klantgerichte, innovatieve en milieuvriendelijke energieoplossingen.

Thermondo is lid van zowel de overkoepelende Duitse organisatie voor sanitair, verwarming en air conditioning (Zentralverband Sanitär Heizung Klima, ZVSHK) als de Berlijnse Kamer van Ambachten. In 2015 en 2016 is Thermondo door Gründerszene, een toonaangevend tijdschrift voor startups, uitgeroepen tot een van de 10 snelst groeiende bedrijven in Duitsland. Thermondo is ook benoemd tot een van de 100 meest invloedrijke Cleantech bedrijven ter wereld. Meer informatie is beschikbaar op www.thermondo.de.