Rotterdam / Zürich,
18
september
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eneco en SUSI PARTNERS werken samen om zonne-energiecapaciteit in Frankrijk en België te verwerven

Samenvatting

Eneco Solar, Bio & Hydro BV (“Eneco”) en SUSI Partners AG (“SUSI”) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel om in de komende 18 maanden activa op het gebied van zonne-energie (PV-installaties) te verwerven in Frankrijk en België.

Eneco bezit en exploiteert momenteel 20 MWp zonne-energiecapaciteit in de Benelux. In de lange termijn groeistrategie voor zonne-energie streeft Eneco naar verdere capaciteitsuitbreidingen in Frankrijk en België. Directeur van Eneco Solar Frans van de Noort: “Energie is een noodzakelijke behoefte die overal en altijd wordt gebruikt, het ondersteunt ons in het dagelijks leven en voedt onze economie. Eneco behoort tot de schoonste energiebedrijven in Europa en die positie willen we verder verbeteren. We investeren fors in de opwekking van duurzame energie. Met de uitbreiding van onze PV-capaciteit spelen wij doortastend in op de gunstige marktomstandigheden. SUSI’s relaties met gerenommeerde partijen op de PV-markt en de organisatie's kennis van investeringsstructuren maken hen een uitstekende partner voor het verwezenlijken van onze groei.”

Chief Investment Officer van SUSI, Otto von Troschke, zegt over de samenwerking met Eneco: “Wij zijn verheugd om samen met Eneco te werken aan uitbreiding van hun duurzame activiteiten. Hun inzet bevestigt de voordurende interesse van energiebedrijven voor het verwerven van activa voor het genereren van wind- en zonne-energie.” Met de overeenkomst beoogt SUSI tevens het aandeel zonne-energie te vergroten in het SUSI Sustainable Euro Fund I, een SICAV/SIF Luxembourg fonds dat investeert in wind op land en zonne-energie-infrastructuur in specifieke Europese markten. Kai-Uwe Ricke, lid van de raad van bestuur van SUSI: “Hernieuwbare energie en andere duurzame energie-infrastructuren worden in hoge mate gecommercialiseerd en in onze samenleving geïntegreerd en blijven interessant voor zowel financiële als strategische investeerders op grond van hun niet-gecorreleerde en stabiele opbrengsten, waardoor ze minder aantrekkelijke staatsobligaties kunnen vervangen.”

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws