Rotterdam/Amsterdam,
17
januari
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Eneco en Energie in Huis bundelen krachten voor snellere verduurzaming bestaande woningbouw

Samenvatting

Eneco neemt een minderheidsbelang in Energie in Huis, een Amsterdams bedrijf dat bestaande woningen verduurzaamt. Ook gaan de bedrijven een samenwerking aan waarbij klanten van Eneco toegang krijgen tot de producten en diensten van Energie in Huis, zoals warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, isolatie en financieel advies. 

Energie in Huis heeft een breed assortiment aan duurzame producten en diensten om energie te besparen, op te wekken of te verduurzamen, zoals alternatieven voor een cv-ketel. Daarnaast geeft Energie in Huis advies over de financiering van de producten. Voor de installatie van bijvoorbeeld warmtepompen werkt Energie in Huis samen met Eneco Installatiebedrijven en installatiepartners uit haar eigen netwerk.

Hans Peters, Chief Customer Officer bij Eneco: “Eneco wil heel Nederland helpen om te schakelen naar een duurzame, slimme en schone energievoorziening. Energie in Huis is een koploper op de markt van duurzame oplossingen voor de bestaande woningbouw. Ze blinken uit in een persoonlijke aanpak en weten hoe je de voornaamste drempels voor consumenten weg kunt halen. Samen hebben we alles in huis om energiezuinig wonen makkelijk en met name ook betaalbaar te maken voor onze klanten.”

Niels Bartels, CEO Energie in Huis: “Eneco is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en is naast investeerder een aantrekkelijke samenwerkingspartner, onder meer op het gebied van slimme energieoplossingen. Samen kunnen we sneller woningen verduurzamen”.

Energie in Huis zet haar samenwerking met woningcorporaties, consumentenorganisaties en installatiepartners voort. Met het verstrekken van groeikapitaal wil Eneco de verdere groei van Energie in Huis mogelijk maken. Leonie Baneke, Head of Venturing bij Eneco: “Deze investering in Energie in Huis past goed in onze strategie om te investeren in jonge, innovatieve bedrijven die ons helpen om de energietransitie te versnellen.” Beide partijen maken geen financiële details over de transactie bekend.

Boilerplate

Over Energie in Huis
Energie in Huis heeft als missie om woningen te verduurzamen door het laagdrempelig en betaalbaar te houden. Energie in Huis bedient haar klanten zowel onder eigen label als in samenwerking met partners onder de naam Suniverse. Energie in Huis heeft 40 medewerkers en een landelijk dekkend netwerk van 25 installatiebedrijven. Energie in Huis beschikt over een AFM-vergunning voor het adviseren en bemiddelen van financieringen.