Rotterdam,
06
april
2023
|
15:12
Europe/Amsterdam

Buffertanks geplaatst bij warmtestation Groenoord in Schiedam

Voor het warmtenet in Groenoord bouwt Eneco een nieuw warmtestation in Schiedam. Onderdeel van dit nieuwe station zijn twee grote buffertanks. Op donderdagochtend 6 april zijn deze tanks op hun locatie aangekomen na een speciaal transport in verband met de afmetingen van de tanks die vierenhalve meter in diameter en tien meter lang zijn.

In de nacht arriveerden de buffertanks in Schiedam. Vanaf de afrit van de snelweg tot aan de bouwlocatie van het warmtestation vond het transport op sommige plekken stapvoets plaats. Na aankomst zijn de buffertanks met twee kranen op hun plek gehesen in het toekomstige warmtestation. De komende periode worden de muren van het gebouw vervolgens opgetrokken rondom de buffertanks.

Efficiënte inzet warmte
De buffertanks vormen een belangrijk onderdeel in het warmtestation om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de warmte. In de tanks wordt warm water opgeslagen op momenten dat de vraag naar warmte laag is. Deze opgeslagen warmte wordt ingezet op piekmomenten in de warmtevraag, bijvoorbeeld in de ochtend of begin van de avond. Zo is er altijd snel warmte beschikbaar zonder dat extra warmteproductie noodzakelijk is. Tevens is er met de buffertanks sprake van een reservecapaciteit, zodat er altijd voldoende warmte beschikbaar is. Hiermee beschikken we straks over een efficiënt en stabiel werkende warmtevoorziening in Groenoord.

Kijk voor meer informatie op www.eneco.nl/warmtevoorgroenoord