Rotterdam,
29
juni
2021
|
12:06
Europe/Amsterdam

Britse OVO Energy sluit stroomafnameovereenkomst met Eneco

OVO Energy, de grootste onafhankelijke energieleverancier in Groot Brittannië, maakt vandaag bekend dat het een Power Purchase Agreement (PPA) is aangegaan met Eneco voor de afname van 100% van de geraamde stroomproductie van het Crystal Rig windpark in Oost-Schotland. Het windpark heeft een capaciteit van 62,5 MW en wordt beheerd door Fred. Olsen Renewables.

Dit is de tweede grote PPA die OVO Energy heeft afgesloten dit jaar. Eerder dit jaar maakte OVO Energy bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Ørsted voor de afname van 100% van de groene stroom afkomstig van het Barrow windpark op zee, dat een capaciteit heeft van 90 MW.

Lees in de blog van OVO Energy meer over deze PPA.

Ben Blake, algemeen directeur en Chief Commercial Officer van OVO:

“We zijn zeer content met onze samenwerking met Eneco in deze belangrijke power purchase agreement. Door duurzame opwekking in Groot Brittannië te blijven ondersteunen maken wij groene energie toegankelijk voor onze leden en verlagen wij hun CO2 voetafdruk. Daarmee zetten we een grote stap voorwaarts in de richting van ons doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

“We blijven investeren in producenten van hernieuwbare energie in Groot Brittannië, om te bereiken dat groene energie de standaard wordt in de gehele sector.”

Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco:

”Eneco is verheugd om de 100% duurzame energie van het Crystal Rig windpark te gaan leveren aan leden van OVO Energy. Het faciliteren van energiestromen tussen productiefaciliteiten en klanten is een centraal aspect in Eneco’s strategie, evenals het uitbreiden van ons portfolio van duurzame productiefaciliteiten en het verkleinen van de CO2 voetafdruk van onze klanten en partners.”

Naast deze overeenkomst met OVO voor de consumentenmarkt levert Eneco ook 100% duurzame energie aan veel industriële en zakelijke klanten in Groot Brittannië. Die energie is afkomstig van Eneco’s eigen wind- en zonneparken op land en PPA’s met derde partijen.

Zowel PPA’s als Britse Garanties van Oorsprong (REGO’s) zijn mechanismen binnen het energiesysteem die de groei van duurzame energie in Groot Brittannië stimuleren en consumenten in staat stellen de elektriciteit die ze verbruiken te koppelen aan duurzame productie binnen Groot Brittannië. Om die reden maakt OVO gebruik van zowel PPA’s als REGO’s. OVO kiest ervoor om de productie van hernieuwbare energie in Groot Brittannië te ondersteunen en koopt geen goedkopere alternatieve certificaten voor groene energie in uit andere Europese landen.