Rotterdam,
16
maart
2021
|
09:28
Europe/Amsterdam

ANWB en Eneco slaan handen ineen bij aanbieden van laadpunten

De ANWB gaat samenwerken met Eneco eMobility bij het aanbieden van laadpunten en het uitgeven van laadpassen voor bezitters van elektrische auto’s. ANWB heeft samen met Eneco een aanbod ontwikkeld om thuisladen aantrekkelijk te maken voor iedereen die in een elektrische auto rijdt. Klanten laden met alle laadpalen en -passen op 100% groene stroom afkomstig van Europese zon en wind.

De klanten krijgen online inzicht in hun laadtransacties. Ook wordt aangegeven hoeveel CO2-uitstoot het milieu is bespaard.

Rijders van een elektrische auto kunnen laadpunt aanvragen via anwb.nl. Het laadpunt wordt vervolgens door Eneco besteld en geïnstalleerd. Met de expertise van Eneco wordt de klant stap voor stap meegenomen bij de aanvraag en de klant ontvangt ook advies voor de beste laadoplossing.

Joris Laponder, Chief Commercial Officer (CCO) bij Eneco eMobility, is verheugd met de samenwerking: “De ANWB is een autoriteit op het gebied van mobiliteit en kan met haar bereik het verschil maken in duurzame mobiliteit voor consumenten. Eneco eMobility heeft al meer dan tien jaar ervaring met het aanbieden, installeren en onderhouden van thuislaadpunten. Beide organisaties zetten de klant op nummer één, maar samen vormen we een unieke combinatie waar energie en mobiliteit samenkomen. Nu wij de handen ineenslaan, hopen we een versnelling aan te brengen in de markt in de transitie naar duurzame mobiliteit.”

ANWB en Eneco gaan voor een langdurig partnership waarbij ze hun gezamenlijke aanbod blijven ontwikkelen om duurzame mobiliteit te faciliteren. Het aantal particuliere rijders van een elektrische auto zal de komende jaren sterk toenemen. De ANWB wil haar leden graag helpen bij deze transitie. De aanschaf van een laadpaal is namelijk kostbaar en ingewikkeld. De komende jaren zal het aanbod nog beter worden afgestemd op de behoefte van de particuliere elektrische rijder. Daarbij valt te denken aan innovatieve nieuwe producten, betalingsmogelijkheden, abonnementen en productcombinaties.

ANWB
De doorbraak van de elektrische auto voor de consument is cruciaal voor de overgang naar duurzame mobiliteit. De ANWB wil daar graag een bijdrage aan leveren en de consument op weg helpen in de overgang naar elektrisch rijden. Uitgangspunt voor de ANWB is dat elektrisch rijden een betaalbaar alternatief moet zijn voor iedereen. 

Eneco eMobility
Eneco eMobility biedt elektrische laadoplossingen voor thuis en op het werk, en is in 2007 opgericht als afdeling van Eneco. Sinds maart 2018 is de afdeling een zelfstandige onderneming onder de koepel van Eneco Group. Samen met de partners helpt Eneco eMobility haar klanten naadloos om te schakelen naar elektrisch rijden. Laden via Eneco eMobility gaat altijd op 100% duurzame stroom, afkomstig van Europese zonne- en windenergie. Momenteel behoort Eneco eMobility tot de top drie laaddienstverleners van de Benelux en is een top tien speler in Duitsland.