Rotterdam,
22
maart
2023
|
11:06
Europe/Amsterdam

Alle klanten Eneco goed geïnformeerd over terugleververgoeding

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen en een deel van hen wekt meer stroom op dan zij zelf verbruikt. Daarvoor ontvangen klanten van Eneco een terugleververgoeding. Per 5 september 2022 heeft Eneco deze vergoeding op 9 cent per kWh gezet. Klanten die destijds recht hadden op de terugleververgoeding zijn direct geïnformeerd over de aanpassing en nu informeren we ook alle andere klanten. Zo weet iedereen die zonnepanelen overweegt waar hij of zij aan toe is.

Gezien eerder niet alle klanten juist geïnformeerd waren over de aanpassing van de terugleververgoeding, ontvangen klanten die tussen 5 september 2022 en 30 april 2023 voor het eerst in aanmerking kwamen voor een terugleververgoeding, nu een compensatie. De compensatie wordt berekend op basis van de eerdere terugleververgoeding en binnen de voorwaarden van het contract van de klant (vast, variabel of modelcontract). Dit betreft circa 5% van onze klanten.

Terugleververgoeding na salderen
Het deel van de stroom dat een klant zelf opwekt en zelf ook verbruikt wordt op jaarbasis gesaldeerd. Het verbruik wordt weggestreept tegen de stroom die wordt teruggeleverd. Alleen voor de stroom die de klant extra teruglevert, ontvangen consumenten een terugleververgoeding, die wordt verrekend op de jaarnota.

Voor meer informatie kunt u op de pagina over salderen en de terugleververgoeding kijken.