Rotterdam,
27
oktober
2021
|
07:42
Europe/Amsterdam

2030 is volgend jaar: Dringend klimaatpleidooi aan politiek

Coalitie van bedrijven overhandigt pleidooi voor versnelling klimaatbeleid aan informateurs Remkes en Koolmees

Een Klimaatcoalitie van bedrijven waar Eneco aan deelneemt heeft samen met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een pleidooi ingediend bij informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees. De coalitie pleit voor een radicale versnelling van besluitvorming zodat grote CO2-reductie maatregelen tijdig worden gerealiseerd en het klimaatdoel van 2030 in zicht blijft.

Het pleidooi laat zien welke (beleids)beslissingen de komende twee jaar genomen moeten worden om Nederland op het 1,50C emissiepad te houden.

Eneco is initiatiefnemer van het pleidooi en heeft samen met de NVDE de vormgeving van de Klimaatcoalitie geleid. Eneco spreekt zich uit omdat er snelle besluiten nodig zijn om Nederland op het 1,50C emissiepad te houden. De in het pleidooi voorgetelde beleidsbeslissingen dragen bij aan de realisatie van Eneco’s klimaatambitie. Bovendien geeft het concreet weer hoe Nederland kan voldoen aan de eisen die de komende twee weken op de internationale klimaattop in Glasgow worden besproken.

Lees hier het volledige pleidooi.