Rotterdam,
19
februari
2013
|
10:47
Europe/Amsterdam

Aanschaf van zonnepanelen moet weloverwogen gebeuren

Eneco heeft een duidelijke visie op de kwaliteit die zonnepanelen moeten hebben die het energiebedrijf bij haar klanten plaatst. Zonnepanelen moeten qua productie, vervoer van fabriek naar gebruiker en qua installatie aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Het energiebedrijf, dat een van de grote leveranciers en installateurs van zonnepanelen in Nederland is, reageert hiermee op berichtgeving dat er panelen met twijfelachtige kwaliteit op de markt zijn volgens onderzoek van KIWA. Eneco levert A-kwaliteit zonnepanelen en zorgt bovendien voor een professionele installatie. De klant heeft daar recht op en krijgt daarom een garantie op goede werking van de installatie. 

Eneco heeft al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van leveren en installeren van zoninstallaties. Kwaliteit is daarbij altijd het uitgangspunt. Om de kwaliteit te kunnen garanderen worden strenge normen gehanteerd in de hele keten van productie, vervoer, installatie en nazorg. De klant kan daardoor zorgeloos gebruik van maken van zijn duurzame elektriciteitsproductie. Eneco biedt daarvoor het speciale product Zon&Zeker, waarbij het bedrijf de kwaliteit van de installatie en de energie-opbrengst vergaand garandeert.

Eneco vindt dat goede kwaliteit van zonne-installaties door de leverancier geboden moet worden. Kwaliteitscontrole in de gehele keten is daarvoor nodig om te weten waar de panelen vandaan komen en dat de kwaliteit gegarandeerd is. Eneco doet uitgebreide testen voorafgaand aan de keuze van de fabrikant en controleert productie, vervoer en plaatsing. Daarnaast moet de installatie door een gekwalificeerde installateur worden uitgevoerd. Eneco heeft ruim 10 jaar ervaring binnen deze markt en voert intensief controle uit.

Eneco adviseert ieder die zonnepanelen wil laten plaatsen om in zee gaan met een leverancier die afspraken na kan komen en die voldoende garanties biedt.
Bij aanschaf van een product dat minimaal 20 jaar mee moet gaan is het ook van belang dat de leverancier  minimaal 20 jaar garanties kan bieden.
Beoordeel offertes niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Vraag informatie over keurmerk en hoe de leverancier de betrouwbaarheid en kwaliteit van de panelen kan garanderen, kijk naar garantiebepalingen en te verwachten rendement.
Zorg dat een  gecertificeerd installatiebedrijf de zonnepanelen veilig op het dak aanbrengt. Belangrijk is dat het na installatie mogelijk is dat rechtstreeks contact kan worden opgenomen met de installateur bij eventuele vragen.