Rotterdam,
14
februari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Waku Waku komt terug

Populaire televisiequiz onderdeel van nieuwe campagne Eneco

Na tien jaar afwezigheid maakt de populaire quiz Waku Waku zijn comeback. Dit keer niet op televisie, maar als onderdeel van een nieuwe campagne van Eneco in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Zij maken zich samen sterk voor duurzame energie: schone energie die continu beschikbaar is. Eén van de projecten die Eneco ondersteunt is het Heart of Borneo project, met als doel het tegengaan van de ontbossing in Borneo. Rob Fruithof, Waku Waku-presentator van het eerste uur, is de studio ingedoken om vragen te stellen over Borneo. Vanaf morgen kan iedereen meedoen met de quiz op www.eneco.nl/borneo en, als speciale verslaggever, een expeditie naar Borneo winnen. Waku Waku maar mee!

Waku Waku

Met de terugkeer van Waku Waku wil Eneco consumenten op een leuke wijze informeren over de samenwerking met WNF en het Borneo project. Met de quiz selecteert Eneco 10 deelnemers die kans maken op een expeditie naar Borneo. De winnaar en tweede persoon naar keuzekunnen met eigen ogen het veldwerk van het Wereld Natuur Fonds in het regenwoud van Borneo bekijken. Zij schrijven een verslag van deze expeditie, dat vervolgens te lezen is op www.eneco.nl/borneo.

 

Heart of Borneo

Borneo is één van de rijkste natuurgebieden ter wereld en herbergt duizenden soorten planten en dieren. Het leefgebied van onder andere de orang-oetan wordt echter ernstig bedreigd door bijvoorbeeld intensieve houtkap, aanleg van plantages, niet-duurzame landbouw en bosbranden. Als partner steunt Eneco het werk van WNF, dat zich op Borneo inzet om de ontbossing van het regenwoud op het eiland tegen te gaan. Bomen slaan CO2-uitstoot op en zijn daarmee van groot belang voor een leefbaar klimaat op aarde.

 

Eneco als Climate Saver

Eneco heeft als eerste Nederlandse bedrijf en als eerste energiebedrijf ter wereld de Climate Saver erkenning van WNF ontvangen, omdat zij samen met andere bedrijven miljoenen tonnen CO2-uitstoot voorkomt. Daarmee behoort Eneco tot de schoonste energieproducenten van Europa. Sinds 1 november bundelen beide partijen de krachten en strijden zij samen voor duurzame energie en natuurbescherming, ondermeer door het reduceren van CO2-uitstoot. Op www.eneco.nl/borneo kunnen consumenten meer informatie vinden over de samenwerking, het Borneo-project en zelf meedoen met de quiz.