Rotterdam,
14
februari
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

Volgende stap in elektrisch vervoer met Eneco Elektrisch Laden

Samenwerking met Alphabet autolease

Samenvatting

Eneco zet een belangrijke stap in haar strategie op het gebied van elektrisch vervoer. Het energiebedrijf introduceert Eneco Elektrisch Laden. Belangrijkste voordelen voor de zakelijke klant, zijn: één loket voor installatie en onderhoud van oplaadpalen en een toegankelijke abonnementsstructuur voor gebruik van alle oplaadpalen in Nederland. Met twee bijzonderheden, gegarandeerd HollandseWind stroom en een actueel online inzicht in laadverbruik en –kosten, zowel zakelijk als privé, via een app.

Logo Eneco Elektrisch Laden

Voor de ontwikkeling van Eneco Elektrisch Laden koos Eneco voor samenwerking met bedrijven die elk op hun eigen manier hun sporen hebben verdiend op het gebied van elektrisch rijden. Eén van hen is Alphabet autolease, behorend tot de drie grootste leasebedrijven in Nederland. Het is voor het eerst dat een autoleasebedrijf een dergelijke intensieve samenwerking aangaat met een energiebedrijf. Eneco zal als onderdeel van de samenwerking met Alphabet huidige en toekomstige EV-rijders van Alphabet met behulp van Eneco Elektrisch Laden volledig ondersteunen in hun elektrisch vervoer. Een andere partij waarmee wordt samengewerkt binnen het concept van Eneco Elektrisch Laden is EV-Box. Dit bedrijf uit Almere levert een breed assortiment van paal-, wand-, en zuilmodellen.

Inzicht met app
Bijzonder aan Eneco Elektrisch Laden is het actueel online inzicht in het laadverbruik- en kosten. In eerste instantie alleen bij oplaadpunten van Eneco, maar over enkele maanden beschikbaar voor alle oplaadpunten in Nederland. Dat gebeurt met een vergelijkbare app als die van Walstroom, van Eneco-dochter Utiliq. Met Walstroom kunnen binnenschippers in de haven elektriciteit afnemen bij walstroomkasten, en met de app kunnen ze op afstand de stroom uit- en aanzetten, en hebben ze ook meteen online inzicht in het verbruik en de kosten. Datzelfde wordt ook mogelijk met Eneco Elektrisch Laden. Daarnaast is de elektriciteit die via de oplaadpalen wordt geleverd, gegarandeerd windstroom en dus volledig duurzaam.

Koploper
Eneco plaatste in 2008 de eerste publieke oplaadpaal. Daarna pionierde het energiebedrijf volop. Zo werd een betaalsysteem op basis van de OV-chipkaart ontwikkeld. En de NRGSPOT-Light, een oplaadpaal die in een lantaarnpaal geïntegreerd is. Maar de markt voor elektrisch vervoer groeit snel en heeft inmiddels voldoende massa om –naast innovaties- met een op de markt toegespitste aanpak voor elektrisch vervoer te introduceren.