Rotterdam,
29
augustus
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vincent Tuk Chief Digital Officer van Eneco

Vincent Tuk (49) is per 1 september 2022 benoemd tot Chief Digital Officer van Eneco. Hij is sinds september 2021 actief voor de handelsafdeling van Eneco (Eneco Energy Trade), onder andere voor de bouw van de Eneco Virtual Power Plant.

As Tempelman, CEO van Eneco, zegt: “de groei van duurzame energiebronnen en digitalisatie zullen bepalend zijn voor de ontwikkeling van energiesystemen. Ons doel is een klimaatneutraal energiebedrijf te zijn in 2035 en om dat te realiseren gaan we nu de digitale transformatie van ons bedrijf versnellen. De modernisering van onze ‘tech stack’ vordert gestaag met cloud-based ICT-architectuur. Binnenkort introduceren wij onze eigen Virtual Power Plant, die ons direct in staat stelt om slimmer gebruik te maken van de flexibele capaciteit van wind- of zonneparken en batterijen. Ik ben erg blij met de benoeming van Vincent Tuk tot Chief Digital Officer. Met zijn leiderschapskwaliteiten, ervaring met digitalisatie en diepe kennis van de energiesector, is hij uniek gepositioneerd om van onze digitale transformatie een groot succes te maken”.

Vincent zegt: “Ik ben zeer enthousiast om te starten als Chief Digital Officer van Eneco. Ik geloof sterk in de missie van Eneco. Het is onze rol om de beste oplossingen aan onze klanten en partners te bieden en gezamenlijk naar klimaatneutraal te gaan. Data en Digitaal Solutions spelen hierin een cruciale rol. Ik kijk ernaar uit om met iedereen binnen en buiten Eneco samen te werken om de energietransitie te versnellen”.

Vincent Tuk is een expert in de energietransitie. Hij werkt al zijn gehele loopbaan (sinds 1998) in het energiedomein. In 2018 was hij oprichter-directeur van USIO Energy, een energieleverancier in het Verenigd Koninkrijk, dat klanten besparingen kon leveren door gebruik te maken van een eigen geavanceerd data science platform. Tussen 2011 en 2016 was hij oprichter van consultancybedrijf Cleanreturns, dat zich wereldwijd onder andere richtte op elektrisch vervoer, energieopslag, virtual power plants en slimme energienetwerken. Daarnaast heeft Vincent recent voor een aantal e-commerce klanten gewerkt. Eerder werkte hij onder andere voor Shell en McKinsey.

Vincent Tuk heeft een MBA van INSEAD en studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.