Rotterdam,
23
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vierhonderd kinderen aan de Nederlandse start van Eneco Tour

Reeks van Kidsrides tijdens Eneco Tour groot succes

 De reeks van vier KidsRides tijdens de Eneco Tour 2010 is een groot succes geworden. Bijna vierhonderd kinderen stonden aan de start van het officiële wielerparcours in de Nederlandse finishplaatsen. Samen met voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel en ex-profrenner Michael Boogerd, en begeleid door een echte wielerkaravaan, fietsten de kinderen als echte profrenners de laatste 5 kilometers van het officiële wielerparcours.

Vaak al binnen een kwartier kwamen de eerste KidsRiders over de finish. Warm onthaald door de speakers van de Eneco Tour en luid toegejuicht door het toegestroomde publiek. Eerst nog hard en verbeten trappend, maar glunderend van trots bij het horen van alle aanmoedigingen kwamen de kinderen over de finish. Na afloop kregen alle kinderen een medaille omgehangen door de oud-wielrenners Van Moorsel en Boogerd. 

Fan van duurzaam dus fan van fietsen

Eneco organiseerde dit jaar voor het eerst KidsRides in alle Nederlandse finishlocaties van de Eneco Tour. Met het initiatief wil zij kinderen laten ervaren hoe leuk fietsen is. Doel daarvan is de kinderen te stimuleren nu en in de toekomst wat vaker de fiets te pakken, want fietsen is goed voor onszelf en goed voor het milieu. Naast fietsen maakte alle KidsRiders ook een Ride in het bewegende laboratorium van Professor Opgewekt. Hier maakte de kinderen kennis met nieuwe manieren van energieopwekking. Op een leuke manier leerde de kinderen hoe zonne-energie werkt en wat een fiets te maken heeft met windenergie.  

Toekomst

Het succes van de KidsRide is voor Eneco het bewijs dat de inspirerende activiteiten die het bedrijf bedenkt rondom haar core business "energie" goed aanslaan bij de verschillende doelgroepen. Eneco blijft daarom ook in de toekomst zoeken naar aantrekkelijke en positieve initiatieven die kunnen bijdragen aan een duurzamer energiegebruik.