Rotterdam,
17
maart
2014
|
14:48
Europe/Amsterdam

Urgenda en Eneco verlengen samenwerking

logo_urgenda_groot.jpg

Urgenda is een vooraanstaande organisatie voor innovatie en duurzaamheid, die wil dat alle energie in Nederland in 2030 duurzaam wordt opgewekt. Urgenda zet daarvoor een waaier aan initiatieven in, zoals de Dag van Duurzaamheid, en realiseert concrete projecten op het gebied van zon, wind en duurzame mobiliteit.Ook Eneco werkt aan een verduurzaming van de energievoorziening en investeert in fors in duurzame energie in binnen- en buitenland.

Urgenda en Eneco zien de waarde van elkaars visie en kennis en werkten afgelopen jaren al intensief samen. Vorig jaar met name op het gebied van ESCO (energy service companies). De twee partijen hebben besloten hun intensieve samenwerking te continueren. In 2014 en 2015 richten de twee zich samen op zon, wind, innovatie en decentrale participatiemodellen. Ook willen ze zich specifiek richten op bepaalde doelgroepen, als de zorg en woningcorporaties.

Vrijdag 14 maart publiceerde Urgenda haar ambitieuze visie op de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening in 2030. Lees hier het volledige rapport Nederland 100% duurzame energie in 2030. Het kan als je het wilt!