Rotterdam,
04
oktober
2023
|
16:00
Europe/Amsterdam

Uniper levert warmte voor stadswarmtenetwerk Eneco en Vattenfall in Rotterdam, vervolgscenario’s worden uitgewerkt

Update gevolgen brand bij AVR voor warmtelevering

= Dit is een gezamenlijk bericht van Eneco,  Vattenfall en Uniper=

Donderdag 21 september woedde een grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam. AVR levert warm water voor het warmtenet van Eneco (circa 46.000 klanten) en Vattenfall (circa 8.000 klanten) in Rotterdam en omgeving. Door de brand kan AVR momenteel geen warmte aan Eneco en Vattenfall leveren. Uniper wordt in Rotterdam ingezet op momenten dat er behoefte is aan extra warmte. In deze situatie heeft Uniper de warmtelevering direct overgenomen met aanvullende warmteproductie voor zowel klanten van Eneco als voor klanten van Vattenfall. Eneco en Vattenfall kunnen hiermee de warmtelevering aan klanten gewoon voortzetten en klanten van beide bedrijven hebben geen hinder ondervonden van de overname.

De brand is inmiddels gedoofd. AVR is momenteel bezig met een inventarisatie van de schade en de gevolgen voor de warmtelevering op de langere termijn. Eneco, Vattenfall en Uniper staan in nauw contact met AVR, Warmtebedrijf Rotterdam, de betrokken gemeentes en andere stakeholders om gezamenlijk afdoende maatregelen te kunnen nemen die zorgen dat de warmtelevering geborgd blijft. Gezamenlijk uitgangspunt is dat de Rotterdamse klanten geen hinder ondervinden van de situatie.

Uniper heeft in Rotterdam vijf productielocaties waarvan de RoCa centrale de grootste is. De verschillende eenheden kunnen zowel gezamenlijk als op zichzelf staand produceren, waardoor de warmtelevering vanuit Uniper constant blijft.

Voor de meest actuele informatie en vragen, zie: eneco.nl/brand-avr.

Meer informatie:

Eneco - Edwin van de Haar

Vattenfall – Melanie Poort: mediarelaties@vattenfall.com / 06 5250 4388

Uniper - Iris Olivier: Iris.Olivier@uniper.energy  / 06 3926 8240