11
oktober
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

Toon versnelt: iedereen ontwikkelt mee met open API

Technologiebedrijf Quby, de ontwikkelaar van Toon, stelt via haar API (Application Programming Interface), het Toon platform open. Hiermee kunnen smart home producenten, dienstverleners en software developers nieuwe functies ontwikkelen die Toon-gebruikers extra comfort en gemak bieden in huis.

Hans Valk, CEO Quby:
‘Voor Toon-gebruikers streven wij continu naar het toevoegen van waardevolle oplossingen in en rondom het huis. Natuurlijk werken wij zelf hard aan deze ontwikkelingen maar samen met alle slimme, creatieve developers en partners buiten Quby gaat dit nog veel sneller. Door iedereen hiervoor uit te nodigen, combineren we deze ontwikkelingskracht. Zo biedt Toon mensen sneller meer mogelijkheden om comfortabeler te leven.’

Triggi en Homey
Hiermee komt het ‘Internet of Things’ voor Toon-gebruikers een stuk dichterbij. Zo biedt app- ontwikkelaar Triggi nieuwe mogelijkheden met Toon, zoals met behulp van ‘geofencing’ (virtueel afbakenen van een gebied met behulp van GPS) een automatisch bericht kunnen ontvangen dat de verwarming nog aan staat, terwijl je al van huis bent. Triggi maakte een video om het gemak van deze koppelingen uit te leggen. 

Daarnaast heeft smart home platform Homey een koppeling ontwikkeld, waardoor Toon met vele andere apparaten als lampen, sensoren en Tv’s kan worden verbonden.

Achmea en BSH
Verzekeraar Achmea werkt samen met Quby aan oplossingen om met Toon je huis veiliger te kunnen maken. En BSH Nederland, bekend van huishoudapparaten van onder andere Bosch en Siemens, onderzoekt met Quby slimme koppelingen met apparaten als koelkasten, wasmachines en wasdrogers.

Voor de software developers community is een vernieuwde developers portal live, om nieuwe functionaliteiten en koppelingen voor Toon-gebruikers te kunnen ontwikkelen. Naar verwachting volgen later dit jaar nog nieuwe oplossingen via de API, voor nog meer gemak en comfort in het huis.