Rotterdam,
23
oktober
2017
|
20:48
Europe/Amsterdam

Stijging Eneco en Oxxio in Duurzaamheidsindex door flinke investeringen in windenergie

Eneco Groep NV is blij met de mooie rapportcijfers van haar merken Eneco en Oxxio in de ranglijst van het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers. Dat wordt jaarlijks samengesteld door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Het rapportcijfer voor Eneco ging omhoog van 7,0 in 2016 naar 7,9 dit jaar. Eneco staat achtste in de ranking en scoort als enige van de grote energiebedrijven een (ruime) voldoende. Daarmee handhaaft Eneco zich ook in de groep ‘voorlopers’, de groep bedrijven die actief meewerkt aan de omslag naar duurzame energievoorziening. Onder andere door de productie en inkoop van hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie. Volgens de onderzoekers is Eneco ‘ook in 2017 de meest duurzame van de grote stroomleveranciers. Het bedrijf is gestegen in de ranking dankzij flinke investeringen in windenergie’.

De stijging van het cijfer voor Oxxio is opvallend: van 4,3 in 2016 naar 6,1 in 2017. Daarmee is Oxxio de koploper van de groep ‘volgers’. De onderzoekers verklaren de sprong voorwaarts uit een verbetering van het investeringscijfer in duurzame energie van moederconcern Eneco, en de verandering van de leveringsmix van Oxxio, van waterkracht naar 100% windenergie. Verdere verbetering is volgens hen nog mogelijk bij de inkoop van stroom.

Het onderzoeksrapport is te raadplegen op de website van de Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/consumentenstroom-groener-grijze-stroom-weggemoffeld