Rotterdam,
13
november
2014
|
12:00
Europe/Amsterdam

Speciaal stroomcontract voor elektrische rijders

Samenvatting

Mensen die thuis hun elektrische auto opladen, verbruiken jaarlijks zo’n tweederde* méér stroom dan een gemiddeld huishouden. Om de snel groeiende groep elektrische autorijders hiervoor een passende oplossing te bieden en ze letterlijk duurzaam op weg te helpen, introduceert Eneco een nieuw stroomcontract: ’Eneco HollandseWind Thuis en Onderweg’.

Een elektrische auto stoot geen CO2 en veel minder fijnstof uit. Door te rijden op Hollandse windstroom garandeert Eneco ook dat de stroom 100% duurzaam is opgewekt door Nederlandse windmolens. Hierdoor wordt werkelijk zo schoon mogelijk elektrisch gereden. Bovendien is met dit nieuwe product de elektrische autorijder onder de streep enkele tientjes per jaar goedkoper uit. Dit komt doordat een hoger vastrecht wordt gecombineerd met een korting per verbruikte kilowattuur.

HollandseWind Thuis en Onderweg is een flexibel contract en kan boetevrij worden opgezegd. Handig, bijvoorbeeld wanneer de mobiliteitsbehoefte verandert en de auto niet meer thuis wordt opgeladen. HollandseWind Thuis en Onderweg is – naast particulier gebruik - ook zeer geschikt voor elektrische leaserijders.

*Het thuis opladen van de elektrische auto kost gemiddeld per jaar 2.100 kilowattuur. Dit verhoogt het gemiddelde energieverbruik van een Eneco-klant met zo’n tweederde; van 3.100 kilowattuur naar 5.200 kilowattuur.