Rotterdam,
28
februari
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

Selina Thurer nieuwe CCO Eneco

De Raad van Commissarissen van Eneco heeft Selina Thurer (1973) per 9 mei aanstaande benoemd tot Chief Customer Officer (CCO) en lid van de Raad van Bestuur. Zij is op dit moment Senior Vice President & General Manager van Philips Personal Health Noord-Amerika.  

 Selina Thurer zegt: ‘ik verheug me op mijn overstap naar Eneco en de energiewereld. Eneco is een koploper op het gebied van duurzame energie, dat is voor mij een belangrijke motivatie om bij Eneco mijn carrière te vervolgen. Ik wil samen met alle collega’s bestaande en nieuwe klanten helpen te verduurzamen en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de uitvoering van het One Planet plan van Eneco, dat zich ten doel stelt om in 2035 klimaatneutraal te zijn’.

Mel Kroon, president-commissaris, voegt toe: ‘met Selina hebben we een hele goede nieuwe CCO met ruime ervaring en competenties op het gebied van klanten, commercie en transformatie. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie’.

 Selina Thurer is sinds 2000 werkzaam bij Philips waar zij een groot aantal rollen vervulde. Momenteel is zij als Senior Vice President & General Manager van Philips Personal Health Noord-Amerika eindverantwoordelijk voor het portfolio en de activiteiten op het gebied van personal health gericht op retail en consumenten. Daarvoor was zij onder andere Global Business Leader Philips Kitchen Appliances (Amsterdam) en General Manager Personal Health Philips Asia- Pacific (Singapore).

Selina Thurer heeft een Master Management & Organisatie van de universiteit Groningen.