Rotterdam,
09
mei
2018
|
12:00
Europe/Amsterdam

Ruud Sondag voorgedragen als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Eneco Groep

De Raad van Commissarissen van Eneco Groep NV is voornemens Ruud Sondag te benoemen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco Groep NV. Eneco Groep schrijft voor 25 mei een Bijzondere Aandeelhoudersvergadering uit om haar aandeelhouders te informeren over de voorgenomen benoeming. 

Edo van den Assem, voorzitter van RvC: ’We zijn blij dat we een zeer geschikte nieuwe CEO hebben gevonden. Ruud Sondag heeft een bewezen CEO-trackrecord in het duurzaam ondernemen en daarnaast veel ervaring met verkoop- en privatiseringstrajecten. Het voortzetten van de duurzame strategie van Eneco is een belangrijke opdracht voor Sondag.’

Ruud Sondag (55) heeft brede ervaring als bestuurder en commissaris en is daarnaast zeer betrokken bij initiatieven in de circulaire economie. Hij was elf jaar CEO bij Van Gansewinkel Groep, dat onder zijn leiding een grote Europese speler in afvalverwerking werd. Bij recyclingbedrijf Scherpenzeel bv was hij tot eind 2017 onder meer als aandeelhouder actief. Sondag bekleedt enkele commissariaten bij onder meer ProRail en Faber Halbertsma Groep.

De voorgenomen benoeming zal na de Bijzondere Aandeelhoudersvergadering op 25 mei omgezet worden in een formele benoeming en dan per direct ingaan. Er is een adviesaanvraag ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad.

Ruud Sondag volgt Jeroen de Haas op die zoals eerder aangekondigd, in overleg met de RvC, vertrekt bij Eneco groep.