Rotterdam,
25
mei
2018
|
15:46
Europe/Amsterdam

Ruud Sondag gestart als CEO Eneco Groep

Ruud Sondag is vandaag door de raad van commissarissen van Eneco Groep NV benoemd tot chief executive officer van Eneco Groep en is per direct gestart met zijn werkzaamheden. De raad van commissarissen heeft de voordracht en benoeming eerder vandaag toegelicht tijdens een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders.

Ruud Sondag: ‘Als nieuwe ceo van Eneco Groep mag ik leiding gaan geven aan een van de mooiste duurzame bedrijven in Europa. Ik vind het een eer om voor Eneco Groep te gaan werken. Het voortzetten van het koploperschap van Eneco Groep in de energietransitie en het privatiseringsproces hebben voor mij grote prioriteit’.

Het aantreden van Sondag betekent dat Jeroen de Haas is teruggetreden als ceo. Hij blijft de komende tijd beschikbaar om zijn werkzaamheden aan Sondag over te dragen.

Ruud Sondag (55) heeft brede ervaring als bestuurder en commissaris en is daarnaast zeer betrokken bij initiatieven in de circulaire economie. Hij was elf jaar ceo bij Van Gansewinkel Groep, dat onder zijn leiding een grote Europese speler in afvalverwerking werd. Bij recyclingbedrijf Scherpenzeel was hij tot eind 2017 onder meer als aandeelhouder actief. Sondag bekleedt enkele commissariaten bij onder meer ProRail en Faber Halbertsma Groep.