Sittard-Geleen,
07
augustus
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Ruim 125 kinderen als eerste over het parcours van de Eneco Tour

Tweede van zes kidsrides verreden in Sittard-Geleen

Samenvatting

Dinsdagmiddag stonden ruim 125 kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de start van de Eneco kidsride in Sittard-Geleen.

Om 12.30 uur werd het officiële startschot gegeven. Samen met ex-toprenner Michael Boogerd fietsen de kinderen zo hard ze konden de vijf kilometer van het officiële wielerparcours. Nog voor de grote renners het parcours betraden fietsten de kinderen als een echt peloton, voorafgegaan door de tourdirecteur en begeleid door motoren en de bezemwagen. Ruim binnen het half uur reden de eerste kinderen samen met Michael over de finish, onder luid applaus van het toegestroomde publiek. Vlak daarachter volgde het grote peloton kinderen, die als echte winnaars over de finish kwamen. Na afloop werden alle kinderen officieel gehuldigd in de kidsarea.

De kidsride in Sittard-Geleen is de tweede in een reeks van zes. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden kidsrides georganiseerd. De laatste kidsride in Nederland wordt donderdag 9 augustus verreden in Bergen op Zoom.

Eneco organiseert de kidsride om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen met als doel de jeugd te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is goed voor onszelf en goed voor het milieu. Dus als we het allemaal wat vaker doen, dan gaan zowel de mens als het milieu er merkbaar op vooruit.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws