ROTTERDAM,
23
april
2015
|
15:21
Europe/Amsterdam

Grootschalige publiek-private samenwerking voor 100% verduurzaming stedelijk gebied rond Schouwburgplein

In de komende vijftien jaar wordt het Schouwburgplein in Rotterdam volledig verduurzaamd door een brede publiek-private alliantie. Op 28 april tekenen de Rotterdamse Schouwburg, Gemeente Rotterdam, ARCADIS, Dura Vermeer, Eneco, Imtech Building Services, TNO en Vereniging Verenigd Schouwburgplein voor het maken van een plan om dit doel te bereiken.

De Rotterdamse Schouwburg is initiatiefnemer van dit verduurzamings-project. Het ambitieniveau is hoog. We willen in 2030 100% klimaatneutraal zijn en al in 2020 40%, maar we hebben ons bovendien ten doel gesteld om dat te bereiken met medewerking en instemming van alle lokale bewoners en organisaties: alle stakeholders rondom het Schouwburgplein. Het project is tevens de start van een groots opgezet project waarin het Schouwburgplein samenwerkt met 6 andere wereldpleinen waar een theater aan gelegen is. De titel van deze alliantie is “7 Square Endeavour”.

De tekenceremonie voor de verduurzaming van het Schouwburgplein vindt plaats op 28 april om 17.00 uur in de Rotterdamse Schouwburg.

Dit zal één van de hoogtepunten zijn van het tweedaags evenement Na ons de Zondvloed? op 28 en 29 april, waarmee de Rotterdamse Schouwburg en theatergroep Wunderbaum ruim baan geven aan de verbeelding van transitie. Andere hoogtepunten zijn de spectaculaire rondvaart Heen en Weer, door het hart van de Rotterdamse haven. In de komende dagen koopt de Rotterdamse Schouwburg ook plastic op. Wie in de Hal een goedgevulde zak (afval)plasctic inlevert, krijgt daarvoor €1,-

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, gaat op woensdagavond 29 april in gesprek met interviewer Lex Bohlmeijer. Dit is na afloop van de voorstelling Unser Dorf soll Schöner werden, de theatervoorstelling die Wunderbaum met Johan Simons als regisseur bij de prestigieuze Münchener Kammerspiele maakte. De voorstelling is mede gebaseerd op het bijbelse verhaal van de Ark van Noach.

Zie ook: http://www.rotterdamseschouwburg.nl/nieuws/1118/'Na_ons_de_Zondvloed_'_Duurzaamheid_stevig_op_de_agenda